1. HRL SJEVER Viro Virovitica gostuje u Dugom Selu: Slatina u derbiju dočekuje Maksimir Pastelu

Ovog vikenda igraju su utakmice 18. kola 1. hrvatske lige Sjever za rukometaše, a oba predstavnika Virovitičko-podravske županije svoje utakmice igraju sutra (subota).

Momčad Viro Virovitice u 18 sati u gradskoj sportskoj dvorani u Dugom Selu igra s istoimenom domaćom ekipom. U dosadašnjem dijelu natjecanja Virovitičani su jedini bod osvojili upravo u domaćem ogledu s Dugim Selom, zato u virovitičkim redovima postoji nada da mogu iznenaditi svoje subotnje domaćine i kući se vratiti neporaženi. Bio bi to veliki poticaj mladoj virovitičkoj ekipi u daljnjem natjecanju.

U 19:30 sati u sportskoj dvorani Srednje škole marka Marulića igra se derbi između drugoplasirane Slatine i treće Maksimir Pastele. Slatinčani imaju dva boda više od Zagrepčana te su jesenas uvjerljivo pobijedili Maksimir Pastelu na njenom terenu rezultatom 36:27.

– Kada govorimo o Maksimir Pasteli, riječ je o mladoj ekipi, dobro treniranoj i vođenoj. U prva četiri kola drugog dijela naši subotnji gosti su upisali dva gostujuća poraza i dvije uvjerljive domaće pobjede. Iako nam ta statistika ide u prilog, govoreći nam da je Maksimir Pastela manje motivirana u gostima, teško je reći da neće biti posebno motivirani baš protiv nas. Naime, Slatina je jedina ekipa koja je nanijela poraz Maksimir Pasteli na domaćem terenu tijekom cijele sezone. Tada smo odigrali najbolji susret u posljednjih nekoliko godina i bit će teško ponoviti takvu predstavu- bez euforije derbi susret su najavili iz Slatine.

Derbi će sigurno do vrha popuniti gledalište u slatinskoj sportskoj dvorani. Pobjedom u subotnjem susretu momčad Slatine bila bi vrlo blizu osvajaniju druge pozicije na tablici, koja osigurava dodatne kvalifikacije za plasman u Paket 24 Premijer ligu.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content