3. NL SJEVER White Stonesi s “Bumbarima” stižu na Vegešku: Može li Virovitica u susretu s Varteksom prekinuti niz od četiri uzastopna poraza?

U proljetni dio ligaške sezone nogometaši Virovitice ušli su s tri poraza. Prvo su neočekivano ostali bez bodova na svom terenu u susretu s Podravinom iz Ludbrega, a zatim su se “praznih ruku” vratili s dva uzastopna gostovanja. Izgubili su, uz dobru igru, kod favorizirang Radnika u Križevcima, a potom su minimalno poraženi u županijskom derbiju kod Papuka Osječko 1664 u Orahovici.

U subotu, 1. travnja u 16:30 sati u 18. kolu, koje je ujedno i posljednje u prvom dijelu natjecanja, na terenu Sportskog centra Vegeška “narančasto – crni” ugostit će varaždinski Varteks.

“Bumbari” su sezonu počeli s dva gostujuća poraza, ali vrlo brzo su se pozicionirali u samom vrhu tablice, na trećem mjestu, odmah iza prvih favorita lige – križevačkog Radnika i Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Virovitičani su do sada zabilježili pet pobjeda (5-1-11), a nogometaši Varteksa pet poraza (9-3-5). Varaždinci su osvojili 30, a Virovitičani 16 bodova. Sve ovo govori da su gosti u subotnjoj utakmici apsolutni favoriti.

Ipak, treba u obzir uzeti činjenicu da su “Bumbari” u nekoliko navrata ostali bez planiranih bodova u susretima s momčadima iz donjeg dijela tablice. Tako su u prvom proljetnom kolu remizirali na svom terenu s Podravcem iz Virja.

S druge strane, mlada virovitička momčad pokazala je da se može uspješno nositi s favoritima. Kada igraju bez opterećenja, Virovitičani igraju odlično. U to se pouzda i trener Krešimir Crvenka.

-Ove sezone nekoliko puta smo bili nadomak pozitivnog rezultata u susretima s favoritima, minute su nas dijelile od uspjeha. Nismo izdržali do kraja. Nadam se da ćemo ovog puta uspjeti u tome – optimističan je Crvenka.

Trener Crvenka u subotnjoj utakmici neće moći računati na mladog Dragu Špoljara, dok bi mu svi ostali igrači trebali biti na raspolaganju.

Varaždinci bi trebali biti kompletni, pa će za njih zaigrati i nekadašnji igrači Virovitice Rok Horaček i Dorian Mikičić. Varaždinske “Bumbare” redovito prate i njihovi navijači “White Stonesi”, koji će sigurno u velikom broju pohoditi i Viroviticu.

Nogometnu pravdu u susretu Virovitice i Varteksa dijelit će Marko Dergez, pomoćnici su Ivan Iveljić i Ivan Huđ, a delegat Vitomir Geler.

3. NL Sjever, 18. kolo: Subota, 1. travnja u 16:30

Virovitica – Varteks
Podravina – Rudar
Polet – Koprivnica
Podravac – Dinamo (D)
Radnik – Papuk

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

3. NL Sjever 4

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content