4. NL BJ-KC-VT Može li Plavšić ponovno biti “koban” za Suhopolje? Vodeća momčad lige u županijskom derbiju gostuje na stadionu Park

Ovog vikenda, uz trećeligaški okršaj Papuka Osječko 1664 i Virovitice, igra se još jedan veliki županijski derbi. Na travnjaku stadiona Park snage će odmjeriti Suhopolje i Pitomača. Riječ je o susretu trećeg proljetnog, odnosno 16. kola 4. nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica koji je na rasporedu u subotu, 25. ožujka u 15:30 sati.

S obzirom na dosadašnje rezultate i trenutni poredak na tablici, gosti su u ovom susretu veliki favoriti…

Pitomačani su jesenski dio sezone završili na vodećoj poziciji. U proljetnom dijelu momčad Ivana Presečana nastavila je istim tempom. Nakon pobjede u velikom derbiju prvog proljetnog kola u Grubišnom Polju, na domaćem travnjaku “pala” je i Čazma. U dosadašnjem dijelu sezone gosti su upisali 14 pobjeda i tek jedan poraz.

S druge strane, momčad trenera Damira Pempera u proljetni je dio startala s dva uvjerljiva poraza. Nakon domaćeg poraza u susretu s Molvarcima, uslijedio je još teži na gostovanju u Cvetkovcu. Trećeplasirani Tehničar u mrežu suhopoljskog vratara Vlainića ubacio je šest pogodaka. Suhopoljska momčad na posljednjem je mjestu s tek četiri osvojena boda.

Okršaj ovih ekipa u jesenskom dijelu sezone, podsjetimo, pripao je Pitomačanima. Rezultat je bio 4:0, a junak susreta s tri pogotka bio je upravo bivši igrač Suhopolja, Nikola Plavšić. Motiv više u redovima gostiju zasigurno ima i Valentino Paradinović, trostruki strijelac iz susreta s Čazmom, koji vodi “bitku” za najboljeg strijelca lige, a dosad je upisao 15 pogodaka.

Ipak, Pitomačani u Suhopolje dolaze s velikim oprezom, a razlog je dodatna istrošenost Presečanovih igrača koji su ovog utorka u sklopu humanitarne akcije “Svi za Mateja” odigrali susret s koprivničkim prvoligašem Slaven Belupom u kojem su remizirali 2:2.

-Protiv Belupa smo odigrali odličnu utakmicu i sami sebi pokazali da možemo igrati i nositi se čak i s prvoligaškim momčadima, ali i prije tog susreta sve misli su nam bile usmjerene na Suhopolje. Fokus je ipak na prvenstvu i svjesni smo da ovo gostovanje neće biti lagano. Bez obzira na bodovnu razliku, utakmice na stadionu Park uvijek su bile teške i ako ne budemo bili pravi, sve je moguće. S druge strane, ako budemo odigrali kako se dogovorimo i ako budemo dali svoj maksimum, vjerujem da ćemo slaviti u ovom županijskom derbiju i nastaviti prema zacrtanom cilju – najavio je Presečan.

Kartoniranih igrača nema niti u domaćim niti u gostujućim redovima, a ostaje nam za vidjeti mogu li suhopoljski “Grofovi” iznenaditi Pitomačane i zakomplicirati im borbu za naslov prvaka. Domaći trener Pemper optimističan je uoči subotnjeg derbija.

-Mi u svaku utakmicu idemo s ciljem da pobijedimo. Svjesni smo da je Pitomača najjača momčad lige. Njih utakmica sa Slaven Belupom nije previše izmorila, jer moj kolega Ivan Presečan ima širok kadar igrača. Mi se i dalje patimo s kompletiranjem momčadi. Imamo problema s ozljedama, a na vrata će stati juniorski čuvar mreže. Usprkos tome, pokušat ćemo pružiti što više i tako se pripremiti za iduće utakmice u kojima trebamo izboriti bodove – rekao je Damir Pemper.

4. NL BJ-KC-VT, 16. kolo: Subota, 25. ožujka u 15:30

Garić (G) – Mladost (M)
Suhopolje – Pitomača
Čazma – Borac (I)
Bilogora ’91 (GP) – Slatina
Voćin – Mladost (KP)

4. NL BJ-KC-VT, 16. kolo: Nedjelja, 26. ožujka u 16:30

Ferdinandovac – Tehničar (C)
Graničar (L) – Dinamo (P)

(www.icv.hr, ts, mš, foto: arhiva)

4. NL BJ KC VT 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content