4. NL BJ-KC-VT Pitomača protiv Ferdinandovca traži revanš za jesenski poraz, Krsnik debitira u susretu s Čazmom, Voćin ponovno na “domaćem” travnjaku, “Grofovi” u goste petoplasiranom Borcu

Ovog vikenda igraju se susreti 17. prvenstvenog kola 4. nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

PITOMAČA – FERDINANDOVAC

Derbi kola ove subote igra se u Pitomači. Vodeća domaća momčad ugostit će Ferdinandovac, četvrtoplasirani klub ligaške ljestvice koji je Presečanovim nogometašima jedini nanio poraz u dosadašnjem dijelu sezone stoga će Pitomačani, koji doslovno “gaze” sve pred sobom, u ovom susretu imati motiv više.

Domaća momčad u svakom je susretu favorit, a trener Presečan ne bježi od te činjenice i razmišlja samo o pobjedi.

-Nema tu govora o nikakvoj osveti, nogometaši Ferdinandovca zasluženo su nas pobijedili u jesenskom dijelu sezone. Očekujemo fer i korektnu utakmicu. Taktika je spremna, pripremali smo se cijeli tjedan za ovaj susret. Kao i uvijek, idemo na pobjedu. Od prve minute prezentirat ćemo našu prepoznatljivu igru i u konačnici, nadam se, razveseliti domaće navijače i ljubitelja nogometa u Pitomači – izjavio je Ivan Presečan.

Ferdinandovac, koji za Pitomačom zaostaje čak 16 bodova, u ovom susretu neće na raspolaganju imati kartonirane Luku Bošnjaka i Nikolu Careka. U domaćim redovima kažnjenih igrača nema.

Zanimljiv će biti i okršaj donedavnih suigrača. Podsjetimo, u zimskom prijelaznom roku iz Pitomače u Ferdinandovac otišli su Ivan Peršić i Goran Bošnjak, dok je povratnik iz Ferdinandovca bio Luka Skoko. U gostujućim redovima igra i Dino Milinović, koji je prošle sezone nosio dres Pitomače. Gledatelje sigurno očekuje uzbudljiv susret prepun odličnih poteza s obje strane.

BORAC – SUHOPOLJE

Bod protiv Dinama iz Predavca te pobjeda protiv Voćina u županijskom derbiju, učinak je to suhopoljskih “žuto-zelenih” u ovogodišnjem natjecanju 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Proljeće bi, čini se, moglo biti još gore od jeseni, jer Suhopolje u 270 odigranih minuta još nije došlo do pogotka. Niz poraza protegnuo se tako na dugih osam kola, a “povratak u život” izabranici Damira Pempera tražit će na gostovanju u Imbriovcu.

Stanje na tablici govori kako bi domaći nogometaši trebali biti favoriti u ovom susretu budući da se nalaze na visokom petom mjestu, a tome u prilog ide i prva utakmica između ova dva suparnika koju je jesenas Borac priveo kraju s komotnih 5:0. Otegotna okolnost za domaćeg stratega, a eventualna prilika za Suhopolje, bit će izostanak Nikole Krušelja i Žarka Bastašića, dok Pemper, barem što se suspenzija tiče, na raspolaganju ima sve svoje igrače.

Suhopolje će biti jedini predstavnik Virovitičko-podravske županije u 4. ligi koji će svoju utakmicu odigrati u nedjelju, 2. travnja, a ista je na rasporedu od 16:30 sati.

VOĆIN – GARIĆ

Nogometaši Voćina proljetni nastavak ligaškog natjecanja započeli su pobjedom nad Slatinom. Uslijedila su dva poraza, gostujući od Dinama u Predavcu i domaći od kloštranske Mladosti. Za razliku od jeseni, Voćin igra puno bolje i zasad uspješno parira svim suparnicima.

– Mi možemo svakoga pobijediti, ali i od svakog suparnika izgubiti. Ponekad detalji odlučuju u kojem će pravcu utakmica krenuti – rekao nam je trener Voćina Ivan Vuković.

Nakon utakmice s Mladosti iz Kloštra Podravskog, u kojoj su “ljubičasti” odlično odigrali prvi dio, ali su bili neprecizni te su ostali bez bodova, igrači Voćina ponovno su domaćini. U svojoj ovosezonskoj “bazi”, Mikleušu, sutra u 16:30 sati igraju susret s Garićem iz Garešnice. Gosti imaju dvostruko više bodova od Voćina, a nalaze se dva mjesta na tablici iznad svojih domaćina.

U subotnjoj utakmici u domaćem sastavu, zbog crvenog kartona, neće moći zaigrati Sebastijan Perić, dok u gostujućim redovima pravo nastupa nemaju Božidar Vezmar i Tomislav Kolar.

SLATINA – ČAZMA

Protekli tjedan na stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini bio je “turbulentan”. Odstupio je dosadašnji trener Nikica Hat, a klupu seniorske momčadi preuzeo je Darko Krsnik.

Krsnik će s nogometašima Slatine imati “vatreno krštenje” u domaćem susretu s Čazmom. U sutrašnjem susretu trener Krsnik zbog kazni neće moći računati na Dinu Radonjića, Franju Farkaša i Mateja Kupresa.

Nogometaši Čazme u tri proljetna kola nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod. Postigli su jedan, a primili 11 pogodaka. U njihovim redovima izostat će Fran Birt.

– Obje momčadi zbog ozljeda i kartona neće biti kompletne. Ja još moram vidjeti koje su mogućnosti pojedinih mojih igrača. Biti će nekih rošada u sastavu, a nadam se na kraju prvoj proljetnoj pobjedi – utakmicu je najavio novi trener Darko Krsnik.

4. NL BJ-KC-VT, 17. kolo: Subota, 1. travnja u 16:30

Voćin – Garić
Slatina – Čazma
Pitomača – Ferdinandovac
Tehničar – Mladost (MO)

4. NL BJ-KC-VT, 17. kolo: Nedjelja, 2. travnja u 16:30

Dinamo – Bilogora ’91
Mladost (KP) – Graničar
Borac – Suhopolje

(www.icv.hr, ts, mra, mš, foto: ilustracija, D. Fišli)

4. NL 17. kolo

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content