Barbara Belobradić i Lucija Boljkovac nove vatrogaskinje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Crkvari

Dobrovoljno vatrogasno društvo Crkvari održalo je svoju redovnu, godišnju izvještajnu skupštinu.

Predsjednik Denis Belobradić istaknuo je kako je iza ovog malog društva mirno razdoblje, bez požara i intervencija, ali s druge strane period aktivnog i vrijednog rada.

-Prošle godine napunili smo 70 godina rada i postojanja na što smo iznimno ponosni. Radili smo na održavanju opreme i povećanju članstva te aktivno sudjelovali u organizaciji kulturnih i zabavnih sadržaja u našem mjestu zajedno s Mjesnim odborom i kulturno-umjetničkim društvom. Posebno smo sretni i ponosni što možemo reći kako je društvo od proteklog perioda bogatije za dvije nove vatrogaskinje, Barbaru Belobradić i Luciju Boljkovac koje su uspješno položile ispite za ovo zvanje – rekao je Belobradić.

Kroz plan rada najavio je nastavak aktivnosti, uređenje doma i okoliša te odrađivanje temeljnog zadatka vatrogastva, a to je raditi na preventivi i zaštiti od požara te spašavanju ljudskih života i njihove imovine.

DVD Crkvari 1

Nazočnima su se potom obratili i gosti, članovi društava prijatelja te na kraju i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Orahovice Mario Gubeljak, zapovjednik iste te u ime VZ VPŽ Robert Orina i gradonačelnik Orahovice Saša Rister koji je pohvalio rad ovog malog društva i naglasio kako je jako važno da i najmanja mjesta imaju svoja aktivna vatrogasna društva jer sigurnost ljudi je uvijek najvažnija.

Na kraju skupštine, u ime VZ VPŽ Robert Orina uručio je novim vatrogaskinjama Barbari Belobradić i Luciji Boljkovac uvjerenja o položenom zvanju vatrogasac što je popraćeno velikim pljeskom.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content