Borimir Perković novi je trener NK Osijeka: Nakon Pomsa klupsku palicu preuzeo nekadašnji veznjak Bijelo-plavih

Izgubljena utakmica protiv Hajduka čini se bila je “kap koja je prelila čašu”, pa su NK Osijek i Rene Poms sporazumno dogovorili prekid suradnje. Uz trenera Pomsa, klub će napustiti i cijeli stručni stožer.

– Zahvaljujemo Reneu i njegovom stožeru na svemu što je dao za naš Klub. Od prvog dana bio je izuzetno korektan, pratio je klupsku strategiju i rezultatski podigao momčad u teškom trenutku. Na žalost, u nogometu se stvari brzo preokrenu i nakon serije negativnih rezultata zaključili smo da je ovo najbolje rješenje za klub i za momčad, rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Od kluba se oprostio i Rene Poms riječima zahvale na pruženoj prilici da stekne samostalno trenersko iskustvo, ali nakon dobrog početka “na pripremama je nešto otišlo u krivom smjeru”.

– Mislim da je ovo dobar trenutak da se klub i momčad vrate na pobjedničke staze, želim im sreću u tome, a zajednički dogovor s klupskim vodstvom je da je u ovom trenutku najbolja opcija za klub da se raziđemo i da nastavim svojim putem slijediti svoje ambicije, rekao je Rene Poms, istaknuvši kako mu je bilo zadovoljstvo raditi u Osijeku.

Iz kluba su jučer (četvrtak) izvijestili kako je Borimir Perković postao novi trener NK Osijek.
Nekadašnjem veznjaku Bijelo-plavih, danas 55-godišnjem treneru povjereno je vođenje prve momčadi u nastavku sezone, pri čemu će mu asistirati Ivo Smoje i Karlo Primorac kao pomoćni treneri i Filip Šušnjara kao trener vratara.

Perković se kao glavni trener istaknuo odličnim epizodama u Šibeniku i Interu u kojima je afirmirao čitav niz mlađih igrača, a osim što je dugo godina bio pomoćni trener Zlatku Daliću u Al Ainu samostalno je trenirao i Varaždin.

– Perković je, inače, osječkim ljubiteljima nogometa ostao u vrlo dobrom sjećanju kao bivši igrač Bijelo-plavih. U našim je redovima proveo dvije sezone, od ljeta 1997. do lipnja 1999., uz vrlo zapažen učinak. Naime, prve je natjecateljske godine imao 18 nastupa uz četiri gola, da bi u drugoj osječkoj sezoni, kada su ga zaobišle ozljede, odigrao 27 prvenstvenih utakmica i polučio devet pogodaka. Tada je efikasniji od njega bio samo Stanko Bubalo (10). Još je dva zgoditka Perković dodao i u Kupu Hrvatske u kojem je Osijek te godine osvojio i svoj jedini trofej, pobjedom u finalu nad vinkovačkom Cibalijom od 2:1. Nastupio je u tom povijesnom maksimirskom dvoboju od prve do posljednje minute. Igrao je Boro u to vrijeme sa Šušnjarom, Galinovićem, Beljanom, Lasićem, Ergovićem, Vuicom, Stjepanom i Juricom Vranješom, Vidovićem, Gašparom, Bubalom, Balatincem, Prišćom, Mituom… Njegovi ga tadašnji suigrači pamte ne samo kao pravo pojačanje, nego se potvrdio i karakterno, ljudskim kvalitetama. Kasnije bi uvijek, dolazeći u Osijek s momčadima koje je vodio s trenerske klupe, isticao kako mu je vrijeme provedeno u gradu na Dravi bilo prekrasno i nezaboravno, a sada nam se, eto, ponovno vraća- istaknuli su iz osječkog nogometnog kluba.

(www.icv.hr, tj, foto: NK Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content