Čak deset zlatnih medalja slatinskih taekwondoaša na državnom prvenstvu: Eva Gal potvrdila ulazak u reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo

Novalja je prvi put u povijesti bila mjesto gdje se održavalo Prvenstvo Hrvatske na kojemu su se natjecatelji ITF taekwondo discipline borili za kategorizacije Hrvatskog olimpijskog odbora.

Bio je to turnir koji je objedinio dvije taekwondo discipline pod istim krovom, izjednačavajući se tako pod jednim savezom i Hrvatskim olimpijskim odborom. Prevedeno, prvi puta u povijesti sportaši ITF taekwondoa natječu se na istoj razini s jednakim sportskim statusom kao i sportaši WT taekwondoa, time osiguravajući jednake razvojne mogućnosti.

Tome svjedoči ohrabrujući broj natjecatelja koji na ovoj nacionalnoj manifestaciji iznosi ukupno 387. Natjecanje je svečano otvorio gradonačelnik grada Novalje Ivan Dabo, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo i državni tajnik iz ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak. A u Novalji su slatinski taekwondoaši osvojili čak 10 zlatnih medalja.

– Isidora Djukić, mlađa kadetkinja – 33 kg, 2. mjesto
– Inna Kozjak, mlađa kadetkinja – 30 kg 1. mjesto
– Karla Grgić, mlađa kadetkinja – 27 kg 1.mjesto
– Vili Preradović, mlađi kadet – 51 kg, 2.mjesto
– Teodora Djukić, kadetkinja – 37 kg, 1. mjesto
– Jan Hamaček, kadet – 45 kg 1. mjesto
– Marta Šebalj, kadetkinja – 47 kg 1. mjesto
– Stefany Oskomić, kadetkinja – 44 kg 1. mjesto
– Luka Vreš, kadeti – 57 kg 1. mjesto
– Nika Špehar, kadetkinja – 51 kg, bez medalje
– Eva Gal, juniorke – 50 kg, 1. mjesto
– Stjepan Oskomić, junior – 56 kg 1. mjesto
– Benjamin Zupčević, senior -78. 3. mjesto
– Ivan Peretin, seniori forme plavi pojas, 1. mjesto

Odlične vijesti stigle su i za Evu Gal koja je potvrdila plasman i ulaz u reprezentaciju Hrvatske u TKD za Europsko prvenstvo u taekwondou.

(www.vpz.hr, TKD Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content