Do 1. travnja zabranjen ribolov na svim ribnjacima u sklopu Virovitičkih jezera

Pripremni radovi na projektu izmuljavanja Virovitičkih jezera odvijaju se u sklopu redovnog programa Hrvatskih voda kako bi do 1. kolovoza bilo sve spremno za realizaciju projekta „Uređenje sliva Ođenice na području grada Virovitice”. U tijeku je izlov i premještanje ribe sa 4. virovitičkog ribnjaka u 1. virovitički ribnjak, a isti plan je i za 3. virovitički ribnjak.

Izvođač pripremnih radova tijekom obavljanja redovitih poslova koristi veći broj strojeva (kamiona, bagera, traktora, pumpi i ostalog) za izvođenje radova, te mu je potrebno osigurati nesmetano kretanje po ribnjacima.

Slijedom toga zabranjen je ribolov na Virovitičkim jezerima do 1. travnja ove godine do kada se očekuje završetak radova na ispuštanju vode i preseljenju ribe iz 3. i 4. ribnjaka.

To nam je prokomentirao i predsjednik Zajednica športskih ribolovnih udruga Virovitica Željko Žeravica koji je ovom prigodom zamolio ribolovce za razumijevanje i strpljenje.

– Radi se o dva tjedna zabrane ribolova na 1. i 2. ribnjaku zbog premještanja ribe. Nakon toga, odnosno od 1. travnja, na 1. i 2. ribnjaku ribolov će biti dozvoljen, dok je na ostalim ribnjacima ribolov zabranjen do daljnjega, a vezano za preuređenje koje provode Hrvatske vode u suradnji s Gradom Viroviticom. Napominjem da na 1. i 2. ribnjaku s postojećim ribolovnim dozvolama i bez posebne naknade mogu pecati članovi svih ribolovnih društava unutar ZŠRU Virovitica, no tek od 1. travnja, pa sve naše ribiče molim za razumijevanje – rekao nam je tim povodom Željko Žeravica.

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content