Godišnja skupština DVD-a Stara Jošava: Jedno od najaktivnijih društava na orahovačkom području

U nazočnosti gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, dopredsjednika i tajnice Vatrogasne zajednice Orahovica Ivice Podboja i Suzane Grgurić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Jošava održalo je svoju redovnu, godišnju, izvještajnu Skupštinu. Društvo je ovo odlično vođeno predsjednikom Daliborom Saherom s puno mladih i pravi je primjer kako se radi u malim društvima, a pokazuju to i aktivnosti te financijsko poslovanje društva prezentirano u podnesenim izvješćima.

– Odradili smo niz aktivnosti, radnih akcija održavanja doma i vatrogasne opreme, nabavili novu opremu, a posebno sam sretan što su dva naša mlada člana sudjelovala na vatrogasnim ispitima te ih uspješno i položila. Kao malo društvo trudimo se racionalno trošiti sredstva na stvari koje su nam doista nužne i potrebne, a moram se zahvaliti Gradu Orahovici koji nam je stalni donator na svemu što su nam pomogli te svim našim ostalim donatorima. Od novih aktivnosti istaknuo bih kako smo nakon dužeg vremena uz prijatelje iz Crkvara, ponovno organizirali zvonjenje za sve naše drage osobe koje više nisu s nama na dan Svih Svetih te organizirali prvi advent u Staroj Jošavi koji se pokazao odličnim i posjećenim. Nastavljamo i dalje istim tempom, ulažemo u mlade koji su budućnost našeg društva i uvijek je, kao i večeras, lijepo vidjeti u velikom broju – rekao je predsjednik Dalibor Saher.

U nastavku je zapovjednik Zlatko Udovčić govorio o svim intervencijama i zadacima operative te naglasio kako su se intervencije odrađene odlično i na vrijeme te zahvalio DVD-u Orahovici na redovnoj pomoći. Nakon svih izvješća i planova koji su usvojeni jednoglasno, pristupilo se uručenju uvjerenja i diploma. Tako je u ime VZ VPŽ, dopredsjednik Vatrogasne zajednice grada Ivica Podboj uručio uvjerenje  za rukovanje dišnim aparatima Marinu Udovčiću te diplomu za položeno zvanje vatrogasac Ivanu Mataiji.

Na kraju skupštine obratili su predstavnici gostujućih društava, a potom i dopredsjednik VZG Orahovica Ivica Podboj.

– DVD Stara Jošava jedno je od najaktivnijih društava u našoj zajednici i posebno veseli ovako velik broj mladih koje imaju u svom sastavu. Pohvalio bih predsjednika Dalibora Sahera koji radi ogroman posao i radi ga na najbolji mogući način. Pohvala svakako i zapovjedniku i svim ostalim članovima društva na odličnom radu i neka samo tako nastave, a Zajednica će im uvijek biti na raspolaganju – rekao je Podboj. 

Gradonačelnik Saša Rister također je pohvalio predsjednika Sahera te istaknuo kako je ovo društvo pokazatelj kako se i u malim društvima može puno.

– Lijepo je biti na ovakvim skupštinama i slušati sve ono i što je odrađeno, posebno kada vidim ovako velik broj djece i mladih. Uz sve one vatrogasne zadatke koje odrade spremno i na vrijeme, vidljivo je kako imaju želje i volje dati sve od sebe za dobrobit društvene zajednice, organizirati događaje i okupljati mještane. Naravno da smo Grad i ja oosbno kao gradonačelnik uvijek na raspolaganju svim vatrogascima pa tako i ovom društvu i uvijek smo tu kada nešto zapne i treba pomoći, a tako će biti i ubuduće – zaključio je Rister.

Humani čin na samom kraju učinio je rođeni Starojošavčanin, umirovljeni profesionalni vatrogasac DVD-a Retfala Osijek, Vinko Koštić uručivši zapovjedniku Zlatku Udovčiću jedan komplet profesionalne i vrijedne interventne odore.            

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)     

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content