Gradonačelnik Našica Kašuba potpisao ugovor za izgradnju dječjeg vrtića na Urbariji

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba danas (ponedjeljak) je potpisao ugovor za projekt izgradnje dječjeg vrtića “Urbarija“ vrijednosti 1.089.388,81 eura. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a potpisan od strane ministra Radovana Fuchsa te v.d. ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje – SAFU Dragana Jelića.

Osigurat će se mjesta za još minimalno 100 djece

Prema projektu područni dječji vrtić “Urbarija” u svom sastavu obuhvaćat će 4 dnevna boravka za provedbu predškolskog odgoja i obrazovanja, te 2 dnevna boravka za djecu jasličke dobi, dječje garderobe i sanitarije, te gospodarski prostor za obavljanje svih pomoćno – tehničkih poslova. Ukupno će tako biti osigurano minimalno 100 mjesta za djecu jasličke i vrtićke dobi. Novi područni vrtić gradit će se na prostoru između Osnovne škole kralja Tomislava i Hrvatskog zavoda za socijalni rad, područnog ureda Našice.

– Razvijamo strategiju razvoja grada koja se temelji na demografskoj obnovi, a to u jednoj mjeri znači ulaganje u mlade obitelji i njihovu kvalitetu života. Svjesni smo nedovoljnog kapaciteta trenutne dostupnosti ranog i predškolskog odgoja na području Našica, stoga smo odlučili stvoriti bolje uvjete i povećati broj dnevnih boravaka kao i povećati broj upisane djece u vrtić – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content