Gradsko društvo Crvenog križa Našice 5. u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi na 100 stanovnika

U 2022. godini ukupno je u cijeloj RH prikupljeno 185.705 doza krvi. Gradsko društvo Crvenog križa Našice prošle godine održalo je 57 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a prikupilo 2.773 doza krvi, čime je od 107 društava Crvenog križa zauzelo 5. mjesto u Republici Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi na 100 stanovnika.

Najviše doza po broju stanovnika prikupilo je Gradsko društvo Crvenog križa Topusko, zatim slijede Osijek, Brač – Supetar, Koprivnica i Našice.

Za 2022. godinu Crveni križ Našice podijelio je 207 priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi. Od ukupnog broja darivatelja krvi u Crvenom križu Našice, žene su zastupljene sa samo 15,12 posto, što je malo povećanje u odnosu na ranije godinu, a mladih do 25. godina života ima samo 10 posto.

-Zahvaljujemo svim darivateljima na darovanoj krvi, čime su pomogli u liječenju i spašavanju ljudskih života u Hrvatskoj, te pozivamo i ostale koji su u mogućnosti da se odazovu budućim akcijama darivanja krvi – poručili su iz GDCK Našice.

(GDCK Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content