Humanitarna Udruga Dar dobrote održala početnu konferenciju za treću fazu projekta “Zaželi Radost”

Humanitarna Udruga Dar dobrote je održala konferenciju za Projekt “Zaželi” kojeg provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnom službom Osijek i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područnim uredom Našice. 

Na konferenciji su uz članove Udruge i zaposlene žene, bili nazočni i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktor NARA-e Matija Brkić, voditeljica Upravnog odjela za javnu samoupravu i društvene djelatnosti Danijela Buljan.

Predsjednik Udruge Dar dobrote Robert Kresić je na samom početku pozdravio nazočne i rekao kako projekt pridonosi smanjivanju nezaposlenosti i socijalne isključenosti.

– To je jako važno ne samo zbog činjenice da time poboljšavamo svoje financije nego i zbog toga što projekt puno donosi lokalnoj zajednici. Na taj način pridonosimo zapošljavanju teže zapošljivih žena, ali također i smanjivanju socijalne isključenosti, a sve to kroz pružanje pomoći starijim i nemoćnim osobama koje ni na jedan drugi način nemaju ovakvu vrstu pomoći. Projekt je vrijedan više od 78 tisuća eura i na neki način je nastavak na naš projekt Zaželi Radost iz faze 1. U tom smo projektu dokazali da smo sposobni provesti jedan ovakav projekt, a s ovim smo uzeli i slikovito rečeno “veći zalogaj” jer ovaj put imamo i veći broj zaposlenih žena. Na ovom projektu je zaposleno je 12 žena koje će brinuti o 80 korisnika i tako uljepšavamo život svima – rekao je Kresić.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba je istaknuo kako je ovaj projekt jedan od najboljih projekata Europske unije.

– Naša Udruga Dar dobrote je odavno prepoznata kao jako aktivna, volonterska i humanitarna i na taj način promiče naš grad. Mi kao Grad velike nade polažemo u Udrugu da u skorijoj budućnosti uz Socijalnu samoposlugu imamo i banku hrane. Naravno da ćemo partnerski sudjelovati u tome, predsjednik Robert Kresić aktivno radi na tome, dok je Grad donirao zemljište. Ova Udruga je hvalevrijedna za naš grad te imaju našu potpunu podršku, a ovim projektom, koji je u trećoj fazi, apsolutno su ju zaslužili i opravdali – rekao je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content