Istina o sudbini nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata još je uvijek otvoreno pitanje: Čak 97 nestalih s područja OBŽ, a 1.816 iz cijele Hrvatske

Udruga obitelji nestalih i nasilno odvedenih branitelja Domovinskog rata Osijek u suradnji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Ministarstvom hrvatskih branitelja organizirala je jučer (petak) u Veteranskom centru Osijek tribinu o procesu traženja nestalih osoba u Domovinskom ratu. Tribini je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

– Pitanje nestalih branitelja i civila Domovinskog rata otvoreno je pitanje i duboka rana svih obitelji koje su izgubile svoje članove. Svjesni smo da mnogi još uvijek nisu pronašli svoje najmilije, a neki su i otišli s ovoga svijeta bez da su saznali njihove sudbine. Ovo pitanje ostaje otvoreno i zbog činjenice da iz Republike Srbije oni koji znaju istinu o svemu, a žive u Hrvatskoj, o tome još uvijek šute. Na tome treba inzistirati i vjerovati da ćemo 97 nestalih s područja naše županije, a 1.816 iz cijele Hrvatske, što prije naći – kazao je Lukić.

mini MRM 9855
Foto: OBŽ

Sina Miroslava već 32 godine traži Spomenka Dulić koja naglašava kako se još uvijek nada da će doznati istinu o njegovom nestanku.

– Sin mi je nestao 1991. godine u Ernestinovu i od tada ga bezuspješno tražimo. Išli smo na sve razmjene i iskapanja, međutim još uvijek ne znamo ništa o njegovoj sudbini – istaknula je Dulić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content