Krao s groblja: Policija na djelu zatekla muškarca (75), aranžmane je vozio na biciklu

Policija u Pitomači je jučer (nedjelja), nešto iza 10 sati kod groblja u redovnoj ophodnji zatekla 75-godišnjaka koji je na prikolici bicikla prevozio tri cvjetna aranžmana.

-Policijski službenici su utvrdili da je muškarac cvjetne aranžmane otuđio s obiteljske grobnice obitelji iz Pitomače. Cvjetni aranžmani su uz potvrdu oduzeti od 75-godišnjaka, a obitelj je upućena na mogućnost pokretanja privatne tužbe – stoji u odgovoru PU virovitičko-podravske na naš upit o događaju.

Krađa cvjetnih aranžmana i vijenaca s groblja jedan je od onih kaznenih djela koji se uvijek javno i moralno osude, ali rijetko i zakonski procesuiraju. Naime, uz to što je teško pronaći počinitelja, riječ je uglavnom o krađi predmeta tzv. male vrijednosti, pa se oštećene osobe, u ovom slučaju, članovi obitelji pokojnika, ako se i otkrije lopov, najčešće ne odlučuju na privatni, kazneni progon kradljivca.

Hoće li i novi slučaj također tako završiti, pokazat će odluka obitelji, kojoj su aranžmani vraćeni. (www.icv.hr, ilustracija: Canva)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content