Likovna izložba darovitih učenika i mentora OBŽ: Ukupno 38 radova učenika od 5. do 8. razreda zadivilo izuzetno visokom kvalitetom

Osječko-baranjska županija u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja likovne kulture Osječko-baranjske županije povodom Međunarodnoga dana darovite djece organizirala je u utorak Izložbu učeničkih i mentorskih radova kojoj je uz pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Mirandu Glavaš Kul, nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

– Izuzetno smo ponosni na postavljenu izložbu, za koju se nadam da će u godinama pred nama postati tradicija. Osječko-baranjska županija prepoznaje i nastoji njegovati darovitost djece koji su na neki način lokomotiva razvoja ostaloj djeci te će u budućnosti kreirati napredak gospodarstva u našoj županiji. U tom smislu, razvijamo i Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske u kojem će učenici imati priliku usavršiti svoja znanja i vještine zahvaljujući suvremeno opremljenim prostorima – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Cilj izložbe je istaknuti i prezentirati učeničku likovnu darovitost i talent, razviti darovitost i kreativnost te izgraditi kulturni identitet, ali i osvijestiti važnost stvaranja kreativnih sadržaja vezanih uz materijalnu i nematerijalnu baštinu.

Izloženo je 38 radova učenika od 5. do 8. razreda, iz svih dijelova županije i 26 mentorskih radova, a tri najbolja učenička rada odabrao je stručni žiri docenti umjetnosti Jelena Kovačević Mario Matoković te ravnatelj Kulturnog centra Osijek Kristijan Majić.

Također, Stručno povjerenstvo je, zbog iznimno visoke kvalitete radova, nagradilo i tri rada koji su izdvojeni odlukom povjerenstva, a ova je kreativna priča zaokružena posebnim katalogom radova čiji su autori predgovora docenti umjetnosti Lana Skender i Zlatko Kozina.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content