Međunarodni dan dječje knjige obilježen suradnjom Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica i Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica kroz brojne aktivnosti surađuje s Dječjim vrtićem Cvrčak Virovitica. Vrtićki mališani redovito posjećuju Knjižnicu, posuđuju slikovnice, upoznaju se prostorom Knjižnice i sudjeluju na kreativnim radionicama i pričaonicama.

– Budući da 2. travnja obilježavamo Međunarodni dan dječje knjige, iskoristili smo ovaj dan za nastavak i proširenje suradnje između Vrtića i Knjižnice. Tako smo međuknjižničnom posudbom kreirali mali stacionar i preselili dio slikovnica u Dječji vrtić Cvrčak Virovitica. Stacionar je namijenjen svim polaznicima Cvrčka pa tako dijete iz svake skupine može posuditi slikovnicu. Posebnost stacionara je ta što će se nakon posudbe u vrtiću slikovnice vraćati u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica. Na taj način djecu se senzibilizira na dolazak u knjižnicu i potiče na čitanje i sudjelovanje u programima. Međunarodni dan dječje knjige, koji je ujedno i rođendan velikog Hansa Christina Andersena, svake je godine nova prilika da se prisjetimo koliko je važno čitati djeci od najranije dobi, a krajnji cilj je više djece u knjižnicama i više pročitanih knjiga. Suradnjama poput ove na dobrom smo putu ka ostvarenju toga cilja – rekla je voditeljica Informacijsko-posudbene službe i Stručno-znanstvenog odjela Knjižnice Mirjana Kotromanović.

(www.icv.hr, mk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content