Nakon 20 godina Osječki šahovski savez ima svoj dom: Za potrebe šahista Grad Osijek osigurao sedam puta više sredstava nego 2022.

Gradonačelnik Ivan Radić i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić odmjerili su svoje snage u šahu prilikom otvorenja novouređenog Šahovskog doma u Športskoj dvorani Zrinjevac.

Mjesto je to, gdje će od sada, djelovati  Osječki šahovski savez kao i sedam šahovskih klubova grada Osijeka koji imaju 137 registriranih igračica i igrača u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

– Drago mi je da smo u Zrinjevcu gdje nakon 20 godina Osječki šahovski savez ima svoj dom. Šah se u Osijeku organizirano igra od 1913. godine. Najsjajnije godine bile su početkom 90-ih kada smo imali i prvake države. Zadnjih 20 godina osječki šah nije imao svoj dom, a prebacivanjem Zajednice osječkog sporta u Dvoranu Gradski vrt oslobodili smo ovaj prostor i uložili u njega 9000 eura – poručio je gradonačelnik Radić uvjeren kako će uređeni dom doprinijeti popularizaciji šaha u Osijeku. Dodao je kako Grad osluškuje potrebe svojih šahista te da je ove godine u proračunu osigurano čak sedam puta više sredstava za njihov rad nego prethodne 2022. godine.

IMG 6030
Foto: Grad Osijek

Zamjenik župana Josip Miletić, koji je i sam šahist, istaknuo je kako će dom u Zrinjevcu šahistima poslužiti za brojna druženja i natjecanja, ocijenivši rad s mladima kroz Školu šaha kao najznačajniji dio ove priče.

– Ovo je jedna lijepa priča koja je u Osijeku prepoznata na najvišoj razini. Moram zahvaliti gradonačelniku Radiću što je potaknuo obnovu i stavljanje prostora u funkciju. Osječko-baranjska županija pomogla je nabavkom televizora i opreme, a uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama još puno toga napraviti da se naši najmlađi nastave baviti šahom a vrhunski sportski rezultati ponovno dođu u Osijek – zaključio je zamjenik Miletić zaželivši Savezu uspjeh u daljnjim aktivnostima.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content