Nakon pretkadetkinja i košarkašice ŽKK Virovitice do 11 godina ‘okitile’ se titulom prvakinja Regije Sjever i putuju na završnicu Prvenstva Hrvatske

Igračice Ženskog košarkaškog kluba Virovitica do 11 godina starosti odigrale su dvije odlične utakmice na ‘final fouru’ koji je održan jučer (nedjelja) u Virovitici i s dvije pobjede ostvarene protiv ŽKK Podravca iz Virja i ŽKK Koprivnice ‘okitile’ se titulom prvakinja Regije Sjever i osigurale nastup na završnici Prvenstva Hrvatske.

Regija Sjever okuplja košarkaške klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske, a pobjede su ih odvele među deset najboljih ekipa u Hrvatskoj, ali krenimo redom…

Prva polufinalna utakmica odigrana je između ŽKK Virovitice i ŽKK Podravca iz Virja. Nakon uvodne prednosti domaćih igračica, gošće iz Virja uspjele su do poluvremena uspostaviti ravnotežu pa je drugo poluvrijeme obilovalo uzbuđenjima. Ipak, u završnici fanatičnom borbenošću bodrene s gotovo dvjestotinjak vjernih navijača, igračice ŽKK Virovitice pobijedile su sa šest koševa razlike, odnosno 26:20.

U drugom polufinalu sastale su se ekipe ŽKK Koprivnice i ŽKK Vindi iz Varaždina. Gotovo preslika prve utakmice i neizvjesna završnica za konačnu pobjedu 22:21 u korist Koprivničanki. Varaždinke su imale priliku za pobjedu no nisu uspjele iskoristiti posljednji napad.

Vrijeme između polufinala i finala bilo je predviđeno za sportske igre u kojima je najviše veselja brojnim navijačima priredila Anja Zorić pobjedom u izvođenju slobodnih bacanja.

Utakmica za treće mjesto pripala je igračicama Podravca iz Virja koje su od samog početka preuzele vodstvo te ga nisu ispuštale do kraja utakmice.

Posljednja utakmica dana, ona finalna u kojoj su snage odmjerili ŽKK Virovitica i ŽKK Koprivnica, ponajprije uzbudljivošću opravdala je završetak turnira. Cijeli susret protekao je u borbi ‘koš za koš’, da bi pred sam kraj košarkašice ŽKK Virovitice ostvarile presudnu prednost od četiri koša razlike koju su Koprivničanke na kraju uspjele smanjiti na 22:20 i prolaskom posljednjih nekoliko sekundi veliko slavlje u dvorani moglo je započeti.

Završnica Prvenstva Hrvatske koju je uz ekipu ŽKK Virovitice osigurala i ekipa ŽKK Koprivnice, igra se 5. svibnja 2023. godine.

ŽKK Virovitica: Ana Lesić, Tesa Slanac, Lucija Kovačević, Mia Domišljanović, Ema Vidak, Patricija Gagulić, Tara Posavec, Larisa Vrančić, Mia Jurić, Lukrecija Oklopčić, Eva Milković i Sara Švarbić.

(ŽKK Virovitica, foto: D. Domišljanović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content