Napreduje rekonstrukcija ulice A. G. Matoša u Našicama, uskoro asfaltiranje: Gradonačelnik Kašuba obišao radove

Danas (srijeda) je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba u pratnji suradnika obišao radove u ulici A. G. Matoša u Našicama. Prema riječima izvođača, radovi teku predviđenom dinamikom i ova vrlo zahtjevna ulica će uskoro biti i asfaltirana i stavljena u funkciju. 

– Ovo je vrlo važna investicija u našem gradu, ovo je ulica koja već dugi niz godina predstavlja problem od slivnih voda zbog strmine, ali i sigurnosnih razloga, stoga smo tu pristupili temeljito, tako da će jedan dio ulice od Gajića biti jednosmjerna ulica, a ostatak prema kružnom toku dvosmjerna – rekao je gradonačelnik Kašuba, dodavši da će ulica biti proširena i bit će sagrađen nogostup te riješen problem odvodnje slivnih voda. 

Riječ je o investiciji vrijednoj 163.000 eura, od kojih se sredstvima EU sufinancira s 53.000 eura.

– Za stanovnike ovog dijela grada i ulice Gajić je ovo jako važno. Ovo je tek početak ulaganja u ulicu Gajić koja je prioritetna za uređenje u idućem periodu. Nije tu samo Gajić, imamo niz ulaganja u gradu, također ćemo etapno ulagati u Strossmayerovu, u slivne vode, prvenstveno mislim na onaj dio kod Colora – rekao je gradonačelnik Kašuba. 

Predsjednik vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski je rekao kako se u gradu vodi računa o kvaliteti življenja svojih građana, a pokazatelj su i ovi radovi Matoševoj ulici.

– Svjedoci smo da će uvelike biti poboljšani uvjeti života stanovnika ovog dijela grada i svih koji prometuju njime. Znamo da je ova ulica bila jedan od alternativnih pravaca tijekom rekonstrukcije ulice kralja Tomislava tako da je veliki broj osobnih i teretnih vozila prolazio ovom cestom i prilično ju oštetio. Krajnje je vrijeme da se ta ulica rekonstruira, a ovim radovima će dobiti obilježja jedne prave gradske prometnice i poboljšati život stanovnicima. Ovisno o sredstvima, rekonstruirat ćemo i ostale ulice u gradu po prioritetu, od Vatroslava Lisinskog do Strossmayerove i svih ostalih – rekao je Cerovski.

U ime izvođača radova tvrtke Marijanović, Frano Marijanvić je izjavio da radovi teku predviđenom dinamikom i da su zadovoljni odrađenim.

– Radovi se izvode po planu i očekujemo asfaltiranje u petak, dužina ulice je 380 metara, a glavni izvođač je PZC. Imali smo nekih nepredviđenih komplikacija od vodovoda, odvodnje, ali radovima se napokon nazire kraj – rekao je Marijanović.

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content