Nastavlja li se proljetno vrijeme za vikend i sljedeći tjedan? Evo što kaže prognoza

Virovitica se jutros budila na -3°C, Slatina na -1,6°C i Bilogora na 2°C. Petak, ali i nastavak vikenda obilježit će „dašak“ proljetnog vremena. 

Kalendarski i astronomski u proljeće ulazimo u ponedjeljak, 20. ožujka u 22:20 sati. Vremenski uvjeti u potpunosti će odgovarati dobu godine. U dane vikenda očekujemo suho, stabilno i pretežno sunčano vrijeme, tek tijekom nedjelje uz slabu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren južnih i jugoistočnih smjerova. Jutarnje temperature zraka još tijekom subote ponegdje ispod 0°C. Uglavnom između -2°C i 5°C tijekom nedjelje. Najviše dnevne između 13°C i 17°C. Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu kratkotrajnu sumaglicu ili maglu. UV-indeks umjeren.

U tjednu pred nama očekujemo daljnji porast temperature zraka. Jutarnje temperature zraka između 7°C i 11°C, a najviše dnevne između 15°C i 22°C ili koji stupanj više krajem tjedna. Vjetar pretežno južnih smjerova. Uz više oblaka sredinom tjedna moguća je slaba kiša ili gdje koji pljusak. Veći dio tjedna će obilježiti izmjena oblaka i sunca. UV-indeks umjeren.  

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content