Održana početna konferencija projekta “Zaželi bolji život u općini Čačinci III” kroz koji će 12 žena brinuti o 72 starije i nemoćne osobe

U vatrogasnom domu DVD-a Čačinci održana je početna konferencija projekta “Zaželi bolji život u općini Čačinci III”. Projekt je financiran sredstvima iz EU socijalnog fonda, njegova ukupna vrijednost je 78.741,79 eura (593.280 kuna), a razdoblje provedbe je osam mjeseci.

Konferenciju je u nazočnosti partnera na projektu, predstavnika DVD-a Čačinci, Zavoda za socijalni rad – Područnog ureda Slatina i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica, te predstavnika osnovne škole i Turističke zajednice općine Čačinci, otvorio i projekt predstavio načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

-Kroz ovaj projekt zapošljavamo 12 žena ranjive skupine koje će brinuti o 72 starije osobe s područja općine i koordinatoricu na projektu Aleksandru Mečenero. Ovo je zapravo kontinuitet na području naše općine koji provodimo od 2011. godine u pomoći starijim osobama. Najvažnije je u svemu ovome da su naši krajnji korisnici izuzetno zadovoljni ovim projektom, a značaj je višestruk i neupitan i zapravo smo presretni što smo ga i ovog puta uspjeli ostvariti. Ovo je naravno jedan prijelazni projekt u željnom iščekivanju onog trogodišnjeg projekta za koji se mi već sada pripremamo, prikupljamo nove korisnike čime bi zaposlili i veći broj žena, tako da jedino priželjkujemo da ta pauza između dva projekta bude što kraća u prvom redu što je skrb i njega našim starijim sumještanima od velike važnosti – rekao je Jurenac.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content