Održana početna konferencija projekta “Zaželi u Suhopolju – Faza III”: 20 žena brinut će za više od 120 korisnika

U srijedu, 15. ožujka 2023. godine održana je početna konferencija projekta “Zaželi u Suhopolju – Faza III” u prostorijama Hrvatskog Doma Općine Suhopolje.

Općina Suhopolje 03. veljače 2023. godine započela je provedbu treće faze projekta “ZAŽELI” pod nazivom “Zaželi u Suhopolju – Faza III”. Projekt “Zaželi u Suhopolju – Faza III” provodit će se uz suradnju Hrvatskog zavoda za socijalni rad – područni ured Virovitica i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s područnim uredom u Virovitici.

Projekt “ZAŽELI” financiran je novčanim sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske te sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru treće faze projekta “ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA” kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 130.758,18 eura te je isti financiran u iznosu od 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda.

Početnoj konferenciji ovog hvalevrijednog projekta nazočio je i načelnik općine Suhopolje, Goran Doležal.

-Ovo je još jedan vid naše brige o onima najstarijima, o najpotrebitijima. Kao i do sada, žene će obilaziti krajnje korisnike uz svu njegu koja im je potrebna i sve ono što je potrebno za normalno funkcioniranje ovog projekta, odnosno normalnu brigu za starije, nemoćne i one najpotrebitije. Prezadovoljni smo i nadamo se da će sve proteći u najboljem redu, a nadamo se i daljnjoj suradnji, odnosno daljnjem nastavku ovog projekta, a sve u svrhu brige o našim starijim i nemoćnim osobama – naglasio je tom prigodom Doležal.

Tijekom provođenja projekta 20 radnica pripadnica ciljanih skupina pružat će usluge pomoći i podrške za preko 120 krajnjih korisnika starije životne dobi. Projekt je predviđen u trajanju od 6 mjeseci te završava krajem srpnja 2023. godine.

Logo 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content