Povodom Dana općine Đurđenovac i blagdana njihovog zaštitnika svetog Josipa održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Povodom proslave Dana općine Đurđenovac i blagdana njihovog zaštitnika svetog Josipa, danas (petak) je u društvenom domu u Đurđenovcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Đurđenovac koju je prigodnim riječima otvorila predsjednica vijeća Dragica Pavlić, a nakon nje se obratio i načelnik općine Hrvoje Topalović koji je uz čestitku svim žiteljima, upoznao sve nazočne o radu ove općine te pritom izdvojio i neke od većih projekata.

– Izgradili smo vodovodnu mrežu u svih 14 naselja općine te najmodernije vodocrpilište u ovom dijelu Slavonije. Osim toga, izgradili smo 30 kilometara cesta i pješačkih staza, vatrogasnu i sportsku infrastrukturu zajedno s grobljima i kućama oproštaja. Dograđen je i rekonstruiran Dječji vrtić i energetski obnovljena Osnovna škola i dvorana u Đurđenovcu, a, ono što je najvažnije, pripremili smo svu potrebnu dokumentaciju za daljnji razvitak naše općine. Velika ulaganja ostvarena su i u javnoj rasvjeti, niskonaponskoj mreži u šest naselja na području naše općine, završena je i akumulacija “Švajcerija”, a ovih dana će krenuti izvođenje radova na retenciji Bokšić Lug. Trenutno se sanira i nekoliko tabli našeg ribnjaka u Đurđenovcu, a skoro očekujemo i raspisivanje natječaja za izvođenje radova na sanaciji korita potoka Bukvik u samom središtu Đurđenovca- izdvojio je između ostalog samo dio opsežnog programa načelnik Hrvoje Topalović koji je zahvalio svojim žiteljima, djelatnicima općine i općinskim vijećnicima ali isto tako i Vladi RH, te Osječko-baranjskoj županiji.

Nakon njega red je došao i na goste, počasne građane općine Đurđenovac Vladimira Šeksa i Tomislava Ivića. Tom prigodom Vladimir Šeks je čestitao žiteljima općine njihov dan te pohvalio rad Općinskog vijeća načelnika Hrvoja Topalovića u razvoju ove općine. Isto tako je istakao i napore Vlade RH koji su se očitovali kroz financijsku potporu za razvoj općine Đurđenovac, te i dalje obećao osobnu pomoć općini.

– I dalje ću koliko je god u mojoj moći pomagati ovoj općini, posebno oko najvažnijeg projekta za koji je općina prikupila i predala svu dokumentaciju i strpljivo čeka na početak, a to je aglomeracija. Osim toga važno je funkcionalno povezivanje općina radi zajedničkih funkcionalnih operativnih cjelina na čemu sve općine pa tako i đurđenovačka trebaju i dalje intenzivno raditi; napomenuo je Vladimir Šeks. Čestitke žiteljima uputio je i Tomislav Ivić, a završno obraćanje pripalo je izaslaniku predsjednika Sabora i predsjednika Vlade RH, zamjeniku župana Osječko Baranjske županije Josipu Miletiću koji je uz čestitke također pohvalio i napredak općine Đurđenovac.

– Uistinu je puno kvalitetnih projekata koji su se provodili u prethodnom razdoblju, naravno zahvaljujući žiteljima ove općine na čelu s načelnikom Topalovićem i njegovim timom, ali i suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Vladom RH. Općina Đurđenovac nije ista općina sada i prije pet ili deset godina na čemu čestitam načelniku, a potporu Osječko- baranjske županije imat će i u budućnosti. Uvjeren sam da će projektima koje budu razvijali i nominirali i dalje podizati kvalitetu života u svojoj općini– rekao je Josip Miletić.

Na kraju sjednice načelnik Hrvoje Topalović dodijelio je zahvalnice zaslužnim žiteljima a dobili su ih Ivan Cinkuš, Darko Buha, Ivica Karduš, Stjepan Merak i Senad Petrović. Program svečane sjednice Općinskog vijeća je svojim nastupom uveličao mješoviti crkveni zbor Župe sv. Josipa u Đurđenovcu, a druženje domaćina i gostiju nastavljeno je uz Tamburaški sastav “Čokanj” iz Našica. Prije svečane sjednice su izaslanstva roditelja i rodbine poginulih branitelja, Sabora i Vlade RH i Osječko baranjske županije, predstavnici Grada Našica, općine Đurđenovac i susjednih općina, hrvatski branitelji i predstavnici udruga s područja đurđenovačke općine odali počast na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Đurđenovca. 

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content