Radovi na izgradnji dodatnih sadržaja Dječjeg vrtića “Bambi” u Sopju u završnoj su fazi

Središnji državni ured za demografiju i mlade prošle je godine raspodijelio financijska sredstva za projekte koji su usmjereni na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Među općinama koje su dobile financijsku potporu je i Općina Sopje.

– Općina Sopje prijavila je prošle godine projekt Izvođenje radova na objektu dječjeg vrtića „Bambi” Sopje, uređenje čestice postojeće građevine. Dakle tu se radi o projektu ukupne vrijednosti 419.814,50 kuna, a iznos sufinanciranja je 146.034 kuna – rekao nam je tim povodom načelnik općine Berislav Androš koji nas je usput i proveo gradilištem na kojemu je izvođač radova, nakon provedenog natječaja, tvrtka Građenje Marković iz Grabića.

IMG 20230321 094653

– Rok za izvršenje i predaju ugovorenih radova je 15. travnja ove godine. Trenutno su radovi u najintenzivnijoj fazi. Prvi dio koji se odnosio na postavljanje drvene kućice, sadnje trave i pripreme terena je obavljen, a ostaje izgradnja ograde na toj parceli dužine oko 150 metara i ostalih dodatnih sadržaja u sklopu programa dječjeg vrtića na novoj i na već postojećoj parceli. Vjerujem da ćemo realizacijom ovog projekta dodatno povećati moguće aktivnosti djece vrtićke dobi, a samim time poboljšati uvjete i sigurnost djece u našem vrtiću – rekao nam je načelnik Berislav Androš.

(www.icv.hr, bs; foto: Općina Sopje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content