Sara Malek, učenica trećeg razreda slastičara Strukovne škole Virovitica, plasirala se na državnu završnicu WorldSkills Croatia

Na Međužupanijskom natjecanju WorldSkills Croatia, održanom u Bjelovaru, u disciplini “slastičarstvo” sudjelovalo je osam učenika koji su predstavljali svoje škole iz Virovitice, Bjelovara, Koprivnice, Topuskog, Pregrade, Karlovca, Zagreba i Zaboka. Strukovnu školu Virovitica predstavljala je Sara Malek, učenica trećeg razreda slastičara koja je osvojila drugo mjesto i time plasman na državno natjecanje WorldSkills 2023. koje će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bilo je “Hrustavo tijesto”, a učenici koji su se natjecali do samog početka natjecanja nisu znali koju će slasticu raditi. Sara se snašla u izradi “princeza” i tako osvojila sjajno drugo mjesto na ovom izlučnom natjecanju. Mentorica učenici bila je nastavnica Melita Balenović.

Osim toga, učenica četvrtog razreda turističko-hotelijerski komercijalist Viktorija Sertić, osvojila je drugi najbolji rezultat na regionalnom izlučnom natjecanju iz discipline “kuharstvo” u kojemu se natjecalo deset škola. Zadatak se sastojao u pripremi jela od brancina prigotovljenog ogrušavanjem, a mentor učenici bila je nastavnica Sanja Bodalija-Mikšić.

(www.ssv.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content