SASTANAK S RAVNATELJIMA Najavljena energetska obnova zgrade OŠ Vladimira Nazora, stare zgrade COOR-a i školske dvorane IBM

Danas (srijeda) pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, u suradnji s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom i njegovim suradnicima te ravnateljicom Razvojne agencije VTA Tihanom Harmund i njezinim suradnicama, održao je sastanak s ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova čiji je osnivač Grad Virovitica, a u kojima će se provoditi energetska obnova. Sastanku su nazočili ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Sanjica Samac i ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Sandra Moslavac.

Grad Virovitica i u proteklom je razdoblju koristio sredstva za energetske obnove ustanova odgoja i obrazovanja te je u pojedinim ustanovama zabilježeno čak 60 posto ušteda energenata. Do sada su obnovljene zgrade vrtića 2, 3 i 4 te Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić. S obzirom da je raspisan novi natječaj za energetske obnove, u Gradu Virovitici dogovoreno je da će se nastaviti ulaganje u odgoj i obrazovanje, odnosno u energetsku obnovu ostalih objekata odgoja i obrazovanja koji do sada nisu obnovljeni. Radi se o dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, zgradi Osnovne škole Vladimira Nazora te staroj zgradi COOR-a, u kojoj se trenutno u sklopu Dječjeg vrtića Cvrčak odvija predškolski odgoj i obrazovanje.

Ukupna vrijednost navedenih projekata koji će se prijaviti na natječaj iznosi 4,1 milijuna eura.

Nadamo se, poučeni dosadašnjim primjerima i uštedama koje su se ostvarile energetskim obnovama, da će ovi projekti proći i da ćemo ušteđena sredstva ulagati u boljitak opreme i boravka djece u našim ustanovama odgoja i obrazovanja, izjavio je Bjelica.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content