Sjajne vijesti stigle na adresu SŠ Marka Marulića Slatina: Enea Rap i Karlo Martinović osvojili prvu nagradu u izradi stripa Hrvatske udruge školskih knjižničara

Sjajne vijesti stigle su na adresu Srednje škole Marka Marulića Slatina. Na natječaju “Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici”, koji je organizirala Hrvatska udruga školskih knjižničara, učenici 1.a razreda Opće gimnazije Slatina, Enea Rap i Karlo Martinović, sa svojim radom “Minuli dani”, osvojili su prvo mjesto u kategoriji izrade stripa. Mentori su im bili Damir Balković i Željka Orban. Enea je izradila strip prema Karlovoj autorskoj priči.

-Strip “Minuli dani” je ispričana priča puna emocija i promišljanja o pravim životnim vrijednostima dječaka zanemarenog od roditelja usmjerenih na materijalne vrijednosti. Likovni i literarni elementi harmonično se stapaju u formi stripa koji postavlja pitanja i daje mudre životne odgovore – stoji u obrazloženju ove odluke.

Inače, natječaj “Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici” nacionalni je projekt kojim se naglašava važnost razvoja kreativnosti učenika u školskim knjižnicama te korištenje web alata pri izradi prezentacija i realizaciji projekata inspiriranih knjigom i čitanjem.

(www.vpz.hr, www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content