Stiže novo pogoršanje vremena: Za vikend izmjena kiše i sunca, sljedeći tjedan pad temperature zraka i mraz

Pred nama je novo pogoršanje vremena. Nastavlja se promjenjivo i nestabilno proljetno vrijeme.

Greben anticiklone nad Jadranom slabi, a sa sjeverozapada se približava dolina s frontalnim sustavom. Do kraja dan očekujemo dolazak frontalnog sustava i na područje Virovitičko-podravske županije.

Veći dio petka će obilježiti stabilne vremenske prilike. Sredinom dana te tijekom ranog poslijepodneva jugozapadnjak će na udare biti umjeren do jak > 55 km/h. Najviši dnevni hod očekujemo do 21°C.

Tijekom subote nestabilno. Najveća vjerojatnost za povremenu kišu ili pljuskove je u noći te tijekom ranog prijepodneva. Tijekom kasnog prijepodneva, sredinom dana te tijekom ranog poslijepodneva bi se trebalo zadržati suho. Još će tijekom poslijepodneva postojati mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljuskove. Sunčana su razdoblja najizglednija sredinom dana.

Vjetar s južnih smjerova u okretanju na zapadne i sjeverozapadne smjerove. Jutarnje temperature zraka između 7 i 9°C, a najviše dnevne između 14 i 16°C.

Tijekom nedjelje će vjerojatnost nestabilnosti biti najveća u rano jutro te kasno poslijepodne. Veći dio dana suho. Temperature zraka bez znatnije promjene u odnosu na subotu. Vjetar u okretanju na istočne i sjeveroistočne smjerove.

U tjednu pred nama očekujemo pad temperature zraka, osobito tijekom jutra. Mogućnost pojave mraza povećava se od utorka do subote. Vjerojatnost oborina je mala, a ako ih i bude – uglavnom mjestimično i lokalno.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content