“SVI ZA MATEJA” Borbena Pitomača pokazala zube Slaven Belupu: Golčina Plavšića izazvala erupciju veselja na prepunim tribinama

Na nogometnom igralištu u Pitomači danas (utorak) se okupio velik broj zaljubljenika u “najvažniju sporednu stvar na svijetu” i to s područja cijele Virovitičko-podravske županije, a povod svemu bila je utakmica u kojoj su snage odmjerili domaći četvrtoligaš Pitomača i koprivnički prvoligaš Slaven Belupo. Nogometni spektakl s humanitarnom notom na kraju je završio remijem, bilo je 2:2, ali krenimo redom…

Utakmica je odigrana u sklopu humanitarne akcije “Svi za Mateja”. Riječ je o Mateju Mioljeviću, šestogodišnjem dječaku koji boluje od leukemije i trenutno se nalazi na liječenju u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Akciju su podržali i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan koji su u nazočnosti predsjednika NK Pitomača Denisa Nemčevića i dopredsjednika Tihomira Živka, s tribina pratili uzbudljivu i do posljednje minute neizvjesnu utakmicu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prva je zaprijetila domaća momčad, ali nije bilo preciznosti u samoj završnici. Nevjerojatna situacija dogodila se već u 12. minuti susreta. Nakon jednog bočnog ubačaja u gostujući kazneni prostor i nakon duela s gostujućom “peticom” Jakovom Bašićem, na travi se našao raspoloženi domaći Brazilac Marlon, a sudac Hrvoje Filipović taj je kontakt okarakterizirao kao prekršaj i pokazao na bijelu točku. Zbog njegove odluke živce je u potpunosti izgubio Bedenik Mioč koji je u istoj minuti zbog prigovora zaradio crveni karton i svojim suigračima i treneru Zekiću zadao dodatnu “glavobolju”.

IMG_0001

Precizan je iz jedanaesterca bio Matej Babić za veliko slavlje na domaćim tribinama. S igračem više počela je blaga dominacija domaćih nogometaša koji su samo tri minute kasnije mogli povećati vodstvo nakon odličnog pokušaja Šanteka, ali “sijevnulo” je iznad grede Markovićevih vrata. Ipak, nije se dugo čekalo na povećanje prednosti. Bila je to majstorija Nikole Plavšića u 29. minuti koji je iz poluvoleja “poklopio” loptu i milimetarski precizno poslao ju iza nemoćnog Antuna Markovića – erupcija veselja domaćih navijača…

Gosti su prvi put ozbiljnije zaprijetili tek u 35. minuti, ali pokušaj Bašića bez većih je problema ukrotio domaći vratar Zdelar. Do kraja prvog poluvremena pogodaka više nije bilo.

U nastavku su konačno proigrali i Belupovi igrači, a već u 50. minuti uspjeli su smanjiti domaću prednost pogotkom Antonija Peroševića. U tim trenucima, za razliku od prvog dijela, u gostujućim se redovima nije previše osjetio igrač manje. Zekićevi igrači nastavili su s visokim presingom, što im se isplatilo u 68. minuti kada je loptu lijepo “potkopao” i domaću mrežu zatresao Ante Crnac i tako poravnao na 2:2.

IMG_0002

Pitomačani već ove subote igraju županijski derbi u Suhopolju, pa je Presečan odmarao Begovića i Paradinovića, koji su u igru ušli sredinom drugog dijela. Do kraja utakmice igralo se otvoreno, ali bez pravih šansi. Pokušao je u domaćim redovima Matančić s nekoliko prodora, a jednu njegovu povratnu loptu dočekao je Kosanović, čiji je udarac završio iznad grede. Pokušali su i gosti u nekoliko navrata, ali nedostajalo je koncentracije u samoj završnici.

Treba svakako izdvojiti i situaciju na samom kraju, gdje je nakon jednog duela u skoku jaku posjekotinu na glavi zaradio jedan od najboljih pojedinaca na terenu, domaći igrač Deni Hajdarović. Konačan rezultat 2:2.

Velikim pljeskom tribine su nagradile vrlo raspoloženu i borbenu domaću momčad, a pohvale domaćinu na današnjoj predstavi uputio je i gostujući strateg Zoran Zekić, koji je bio razočaran pristupom svojih nogometaša u prvom dijelu utakmice.

-Najbitnije u cijeloj ovoj priči je da taj dječak ozdravi, zbog toga i jesmo danas ovdje. Želim mu svu sreću u nastavku liječenja i nadam se sretnom ishodu. Što se same utakmice tiče, pohvale domaćinu koji je bio jako dobar i angažiran. Moji igrači su ušli s pristupom “lako ćemo”, na kraju smo vidjeli i neprimjereno ponašanje pojedinaca što ćemo definitivno kazniti. Razlika je trebala biti vidljivija, a bila je tek u nastavku iako smo više od 70 minuta igrali s igračem manje. Domaćinu čestitam na odličnoj igri i želim mu svu sreću u nastavku ligaškog natjecanja – rekao je Zekić.

IMG_0003

Prezadovoljan je igrom svoje momčadi bio domaći trener Ivan Presečan.

-Prije svega, odlična atmosfera i pravo sportsko ozračje kakvo i dolikuje ovakvom jednom humanitarnom susretu za dječaka koji boluje od leukemije. Pokazali smo zube, pokazali smo svoju jačinu čak i kad je s druge strane Slaven Belupo. Gosti danas nisu zaigrali s juniorima i to treba naglasiti, na travnjak je istrčala momčad koja je startala protiv Hajduka proteklog vikenda, imali smo 2:0, nekoliko šansi za povećanje, ali eto, na kraju 2:2. Ponosan sam na svoju momčad, pokazali smo sami sebi da se možemo nositi i s prvoligaškim igračima i da su rijetki oni koji će nas ovdje nadigrati i glatko pobijediti – rekao je Presečan i čestitao gostima na fer i koretknoj utakmici, te zahvalio na dolasku u Pitomaču.

Za vrijeme susreta prikupljeno je 3.274,50 eura koji će biti uplaćeni za liječenje malog Mateja Mioljevića.

IMG_0005

NK Pitomača: Zdelar, Hajdarević, Plavšić, Babić, Skoko, Šantek, Kosanović, Jakupec, Matančić, Carvalho De Castro i Reščić. Još su igrali Tudić, Šokec, Jantol, Paradinović, Gibičar, Begović, Zorić i Filjak. Trener: Ivan Presečan.

NK Slaven Belupo: Marković, Turanjanin, Bašić, Hoxha, Krušelj, Mihalić, Mioč, Oliveira Talys, Manaj, Krstanović i Sušak. Još su igrali Čović. Marina, Perošević, Mudražija, Crnac, Vlašić, Hlevnjak, Soldo, Tepšić, Herceg i Mrdaković. Trener: Zoran Zekić.

Susret su sudili Hrvoje Filipović, Elizabeta Rengel i Maja Ferić.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc, I. Bedeković, IB Production)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content