U 2023. osigurano 93 tisuće eura za orahovačke sportske klubove i 66 tisuća za izgradnju nogometnog igrališta s umjetnom travom

Sredinom tjedna svoju redovnu, godišnju izvještajnu Skupštinu održala je Zajednica športskih udruga grada Orahovice.

Skupština je započela tužnim tonom, odavanjem počasti prerano preminulom velikom čovjeku i treneru RK Orahovica, Tomislavu Prebegu. Skupština je potom nastavljena u radnom tonu, iznošenjem izvješća o radu za prošlu 2022. godinu od strane predsjednika Antuna Grabovca.

-Početkom prošle godine, putem Javnog poziva za sufinanciranje javnih potreba u sportu, odlukom povjerenstva za ocjenu pristiglih prijava kojih je ukupno bilo 14, sukladno kriterijima i mjerilima za financiranje izvršena je raspodjela sredstava i svi su klubovi uredno uspjeli završiti svoje sezone. Imali smo odličnih rezultata, na čemu čestitam svim klubovima, a moram reći kako smo od 2022. bogatiji za još jednog člana Zajednice, a to je OFF Road klub Orahovica. U 2022. godini, Zajednica je sponzorirala i nazočila mnogim sportskim manifestacijama među kojima ističem veliku proslavu 50 godina rukometa u Orahovici i naravno krajem godine organizirali smo i proglašenje najboljih sportaša, ekipa, trenera i sportskih djelatnika – rekao je Grabovac.

U nastavku je predstavio i plan rada za 2023. godinu.

-Grad i Zajednica u 2023. godini za rad sportskih klubova namijenili su ukupno 92.906 eura, a važno je reći kako je u Proračunu grada osigurano i dodatnih 66.361 eura, a sve za izgradnju nogometnog igrališta s umjetnom travom. Nadamo se i vjerujemo da će svi klubovi nastaviti s normalnim i zdravim sportskim radom, a zajednica je tu na raspolaganju za svako pitanje, savjet ili pomoć – zaključio je Grabovac.

Nakon usvajanja ostalih izvješća, obratio se i orahovački gradonačelnik Saša Rister rekavši kako je sport važan segment života grada posebno gledajući djecu i mlade.

-Drago mi je da danas svi klubovi rade normalno, bez većih problema i da je ono ružno vrijeme kada je došlo u pitanje opstanak orahovačkih sportskih klubova, iza nas. Najljepše je vidjeti djecu i mlade na sportskim terenima i upravo zbog toga svi zajedno ustrajemo i pomažemo sportu. Zajednica radi jako dobar posao i siguran sam da će tako i ostati – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content