U Čačincima održan tradicionalni Uskrsni sajam uz predstavu, proglašenje najljepše pisanice i kvrcanje jajima

Turistička zajednica Područja vrata Papuka organizirala je tradicionalni Uskrsni sajam u Čačincima ispred Hrvatskog doma kulture s nizom sadržaja unutar doma. Sve je dakle počelo sajmom na kojem su svoje izloške predstavili polaznici Dječjeg vrtića ”Lipa” – Područni odjel Čačinci, učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci, Udruga umirovljenika, Udruga Jaglac, OPG Grdić te Zajednica žena Katarina Zrinski općine Čačinci.

Nastavak je uslijedio u Hrvatskom domu kulture gdje je prvo održana kazališna Uskrsna predstava u režiji i glumi odgajatelja Dječjeg vrtića. Mališani su glumce nagradili brojnim osmjesima i glasnim aplauzom. 

Nakon predstave upriličena je radionica ukrašavanja pisanica djece i roditelja, a najljepše su i nagrađene uz sponzorstvo Parka prirode Papuk. Pisanice su ocijenile odgajateljice vrtića Katarina Belobradić, Ana Jelić i Martina Šundalić Krešić te ravnateljica DV Lipa Ana Krmpotić. Na koncu, najljepšu pisanicu izradila je Čačinčanka Ena, a njena pisanica nosila je naziv ”Moja nova kuća”. A potom je krenula zabava kvrcanja jajima.

30-ak djece krenulo je u ”žestok boj”, bilo je tu navijanja, suza i veselja, a nakraju slavila je najmlađa sudionica Rebeka čije jaje nitko nije razbio. 

– Ovim događajem htjeli smo svim našim sumještanima uljepšati nadolazeće blagdane, a posebno djeci. Hvala svima koji su se uključili i pomogli, našim umirovljenicima na prefinim lepinjama, svim izlagačima na sajmu, a pogotovo našim sjajnim glumcima koji su odradili vrhunski posao. Hvala Parku prirode na potpori i Fast foodu ”Grof” Čačinci na sponzorstvu, hvala svoj djeci na osmijesima, zabavi i vidimo se dogodine na još sadržajnijem i zabavnijem Uskrsnom sajmu – rekla je v.d. direktorica Turističke zajednice Područje vrata Papuka Ana Marunica. 

Zadovoljan sajmom bio je i načelnik Alen Jurenac.

– Naš Uskrsni sajam postao je tradicija i nešto nezaobilazno u Čačincima. Presretan sam što su svi uživali, a posebno djeca jer je sve to i usmjereno, u prvom redu, na njih. Koristim prigodu da svim Čačinčankama i Čačninčanima poželim najsretnije i najugodnije nadolazeće Uskrsne blagdane – zaključio je Jurenac.

(www.icv.hr, vg; Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content