U Centru kulture održano smotriranje povjerenika civilne zaštite, S. Kirin: Vi ste prvi i najvažniji na području za koje ste imenovani

Jučer (utorak) je u Centru kulture u Virovitici održano smotriranje povjerenika civilne zaštite i njihovih zamjenika, koji su raspoređeni prema mjestu stanovanja i mjesnim odborima. Nazočnima se na samom početku obratila Sanja Kirin, članica Stožera civilne zaštite Grada Virovitice.

– Gradonačelnik Virovitice donio je Odluku o imenovanju povjerenika civilne zaštite grada Virovitice i njihovih zamjenika, a sukladno odredbama Zakona o sustavu civilne zaštite. Ovom prilikom zahvaljujem se svim predsjednicima mjesnih odbora koji su nam svojim prijedlozima pomogli u prijedlogu imenovanja kojeg smo uputili gradonačelniku. Želim istaknuti da ste vi prvi i najvažniji na području za koje ste imenovani- istaknula je S. Kirin.

Na području grada Virovitice ukupno je 82 povjerenika i zamjenika povjerenika, a u sustavu civilne zaštite na imaju vrlo važnu ulogu. Oni u djelokrugu svojih obaveza sudjeluju u pripremanju građana za osobnu i uzajamnu zaštitu, daju obavijesti građanima o pravodobnom poduzimanju mjera civilne zaštite, sudjeluju u organiziranju i provođenju evakuacije, sklanjanja, zbrinjavanja i drugih mjera civilne zaštite, organiziraju zaštitu i spašavanje pripadnika ranjivih skupina provjeravaju postavljanje obavijesti o znakovima za uzbunjivanje u stambenim zgradama na području svoje nadležnosti.

Sve nazočne povjerenike i njihove zamjenike, kao i članove Stožera civilne zaštite Grada Virovitice na čelu s načelnikom Damirom Marenićem, pozdravili su prvi i odgovorni za sustav civilne zaštite u gradu Virovitici – gradonačelnik Ivica Kirin, a potom i Željko Poljak ispred Ravnateljstva civilne zaštite pri MUP-u. Nazočnima se na kraju obratio i Ivan Nožina ispred tvrtke IN Konzalting d.o.o. koji je održao prezentaciju vezano uz sustav civilne zaštite i vodio smotriranje povjerenika.

(virovitica.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content