U Dinjevcu održani 11. Susreti plesa i pjesme: Kroz ples i pjesmu čuvaju tradiciju od zaborava

Jučer (subota) su u Društvenom domu u Dinjevcu, a u organizaciji Udruge žena Dinjevac, održani 11. Susreti plesa i pjesme kojima je oživljena tradicija plesa i pjesme naših starih. I ovogodišnju smotru folklora došli su podržati predsjednik Županijske skupštine Virovitičko- podravske Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan koji su sve prisutne pozdravili i zahvalili im što njeguju bogatu tradiciju te su im zaželjeli toplu dobrodošlicu u općinu Pitomača i Virovitičko-podravsku županiju.

– Uspjeli smo održati po 11. puta našu manifestaciju “Dinjevačke susrete plesa i pjesme”. Sretna sam i zadovoljna da uspijevamo to održati, da smo i dalje tu i da svi moji članovi s ponosom to odrađuju. I dalje njegujemo kulturnu baštinu i prenosimo je na mlađe generacije i čuvamo je od zaborava što nam je i cilj. Tako su se na ovogodišnjoj smotri predstavili razni KUD-ovi iz lijepe naše Hrvatske pa se tako moglo uživati u pjesmama i plesovima Banovine, Turopolja, Slavonije i Podravine– rekla je predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić.

U prekrasnim nošnjama, pjesmom i plesom, predstavili su se Hrvatsko folklorno društvo “Sesvečice”, KUD Ščitarjevo, KUD Čađavica, KUD “Ferdinand” Ferdinandovac, KUD “Podravka” Starogradački Marof, KUD Banova Jaruga i Ženski pjevački zbor “Korijeni” iz Mađarske, a pridružile su se i Čuvarice kulturne baštine Kladare, Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica, KUD “Petar Preradović” Grabrovnica, KUD “Marijan Pavleković Pajo” Otrovanec te Udruga Uzorne hrvatske seoske žene.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content