U Dugom Selu Lukačkom odigrane humanitarne utakmice za šestogodišnjeg Mateja Mioljevića

U Dugom Selu Lukačkom, naselju u općini Lukač, jučer (nedjelja) su odigrane nogometne utakmice u sklopu humanitarne akcije za Mateja Mioljevića, šestogodišnjeg dječaka koji boluje od leukemije i liječi se u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Otac malog Mateja, Marko Mioljević, nakon ženidbe preselio se u Josipovo. U Dugom Selu Lukačkom odlučili su pomoći liječenju sina svog nekadašnjeg sumještanina.

-Čisto spontano, za vrijeme jedne prijateljske utakmice, došao sam na ideju da organiziramo humanitarnu utakmicu za pomoć malom Mateju, u kojoj bi snage odmjerili seniori nogometnih klubova Sloga Dugo Selo Lukačko i Dinamo iz Josipova. Trener Aleksandar Matijašević, koji uz našu seniorsku momčad vodi i selekciju U-11 NK Virovitice, odlučio je proširiti akciju i na utakmice selekcija U-11. Uključili su se mali nogometaši Virovitice, Pitomače i Sokola iz Milanovca. Snašli smo se za dodatne golove, kako bi mogle biti odigrane sve utakmice u jednom danu – objasnio nam je predsjednik Sloge iz Dugog Sela Lukačkog, Miroslav Vojvodić.

Prvo su odigrane utakmice dviju ekipa U-11 NK Virovitice s Pitomačom i Sokolom. Uoči tih utakmica, mali igrači Pitomače uručili su predstavnicima domaćeg kluba klupski dres i majicu. U obje utakmice mali Virovitičani došli su do pobjeda. Pitomaču su nadjačali 12:2, a Sokol 3:2. U seniorskoj utakmici Sloga i Dinamo remizirali su rezultatom 2:2.

Tijekom utakmica skupljani su dobrovoljni prilozi za liječenje šestogodišnjeg dječaka Mateja koji je u pratnji roditelja nazočio spomenutim utakmicama. Akciju su svojom nazočnošću podržali zamjenik virovitičko–podravskog župana Marijo Klement i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content