U Našicama održana završna konferencija treće faze projekta “Zaželi”

Danas (ponedjeljak) je u Gradskoj vijećnici održana završna konferencija projekta “Zaželi, uključi se, ostvari se, važna si, faza 3”. Nositelj projekta je Grad Našice, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek i Centar za socijalnu skrb Našice.
Ukupna vrijednost projekta je 1.483.000 kuna, a proveden je kroz 8 mjeseci.

Danijela Buljan iz Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti je u ime gradonačelnika Krešimira Kašube pozdravila nazočne i zahvalila na uspješnoj suradnji.

– Ovaj projekt je još jednom pokazao svu svoju opravdanost i korist za sve, kako korisnike usluga, tako i za žene iz osjetljive skupine koje su teško zapošljive. Na projektu je bilo zaposleno 30 žena koje brinu o ukupno 180 krajnjih korisnika i povratne informacije s terena su odlične- rekla je Buljan.

Dražen Stanić, voditelj projekta Zaželi, faza 3 je rekao kako je jako zadovoljan suradnjom i postignutim rezultatima na projektu.

– Kroz projektne aktivnosti smo proveli ukupno 177 korisnika iz razloga što su neki korisnici otišli u staračke domove i slično. Projekt je financiran u iznosu od 85% iz Europskog socijalnog fonda, dok je 15% financiran iz proračuna Republike Hrvatske. Korisnici su izuzetno zadovoljni sa kvalitetom rada i uslugama žena te je ovaj projekt hvalevrijedan jer rješava dva problema, a to je zapošljavanje teže zapošljivih žena i uslugu krajnjim korisnicima. Također su korisnici imali pravo na higijenske potrepštine na kraju svakog mjeseca koji su im dodijeljeni u obliku paketa – rekao je Stanić i zahvalio partnerima na projektu. 

Mirjana Rajković, ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Našice je rekla da je krajnji cilj da korisnik ostane u vlastitom domu i ne smješta se u institucije.

– Uglavnom svi do kraja odgađaju odlazak iz svog doma i prestankom ovog projekta svi oni prestaju koristiti izvan institucionalne usluge koje su njima zapravo potrebne za svakodnevno održanje života. Jako im je koristilo i mislim da je kvaliteta života veća, bolja i podignuta na visoku razinu provođenjem ovakvih projekata, a mi kao partneri uvijek takve projekte podržavamo – rekla je Rajković.

Zaposlene žene su rekle kako je ovo jedno bogato iskustvo koje im je puno pomoglo da nauče i o sebi, ali i korisnicima.

– Stvorila su se poznanstva, ljudi nas zovu da dođemo i poslije projekta raditi jer im puno znači naša prisutnost i pomoć, mi se zauzvrat osjećamo korisno a usto smo i zaposlene – rekla je jedna od zaposlenih žena u sklopu projekta. 

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content