U Našicama proglašeni najbolji sportaši: Za izniman doprinos razvoju sporta nagrađen Zoran Krivošija

U Domu kulture u Našicama jučer (petak) su proglašeni najbolji sportaši Grada Našica za 2022. godinu.

Svečanosti su, između ostalih, nazočili i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, tajnik Nogometnog središta Našice Karlo Kanis, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, županijski vijećnik Vanja Prošić, glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković, saborski zastupnik Hrvoje Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar, predsjednik RK Nexe Josip Ergović, ravnateljica OŠ Kralja Tomislava Vlatka Zahirović, predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović i brojni drugi prijatelji Našičkog sporta.

Svečanu dodjelu vodio je Danko Justić, predsjednik ŽOK Našice, koji i sam doprinosi rezultatima Našičkog sporta.

Nakon dodjele u ime Športske zajednice nazočnima se obratio Nikola Antolović koji je rekao kako može biti ponosan na postignute rezultate.

– Mislim da smo mi raritet u Republici Hrvatskoj što se tiče sportaša, jer u Našicama imamo 1800 aktivnih sportaša u 38 aktivnih članica grada Našica, a u ovu brojku nisam ubrojao rekreativce s kojima se brojka penje preko 2000. Upravo spomenuto dovodi do zaključka da polovina stanovništva grada Našica živi u sportskom, zdravom duhu- rekao je Antolović i dodao.

– Rezultati govore sami za sebe. Po njima smo sigurno najbolji u Republici Hrvatskoj na više razina u odnosu na broj stanovnika. Tu su izvrsni rezultati našeg Teakwando kluba, Impact kluba, odbojkaša, odbojkašica, stolnitenisača, Karate kluba i brojnih drugih koji su ostvarili vrhunske rezultate, ali su možda i malo zapostavljeni u odnosu na našu sredinu i moramo ih bolje popratiti što se financija tiče- zaključio je Antolović.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je izrazio ponos uspjehom Našičkih sportaša.

– Večeras smo imali prilike ugostiti gospodarsku, sportsku, kulturnu elitu i prije svega čestitati našim sportašima i sportašicama na osvojenim rezultatima. Više puta sam naglašavao kako su Našice grad sporta i zdravog življenja, a ovi rezultati i nagrade samo to potvrđuju. Bilo je jako lijepo vidjeti toliko mladih nagrađenih i imali smo priliku zahvaliti se i čestitati svim trenerima i predsjednicima udruga koji animiraju mlade, što nam je kao gradu i cilj. Našice su prepoznate kao regionalna, europska sila, prije svega s RK Nexe i nitko nas ne može promicati kao sportaši i u turističkom, gospodarskom, ali i u smislu kvalitete življenja. Posebno se zahvaljujem i našim gospodarstvenicima, predsjedniku Uprave Nexe d.d. Ivanu Ergoviću i predsjedniku RK Nexe Josipu Ergović, ali ne treba umanjiti ni ostale rezultate. Isto tako valja naglasiti da imamo i svjetske prvake ŠUD Šaran, državne prvake u raznim borilačkim vještinama, od ženskog sporta najviše se ističe ŽOK Našice, moglo bi se još puno nabrajati, ali najvažnije je da samo možemo biti ponosni na rezultate naših sportaša- izjavio je gradonačelnik.

Ivan Ergović je rekao kako nije znao da u Našicama ima toliko sportaša i uputio je čestitke svim nagrđenima.

– Jako sam ponosan na sve sportske djelatnike i čestitam im na rezultatima koje su postigli, na nacionalnom, ali i Europskom nivou i čestitam svim mladim sportašima koji su danas primili nagrade. Kako smo regionalni proizvođač i prepoznati smo u široj regiji, podržavamo rad sportaša ne samo u Našicama nego i šire. Mislim da svaki gospodarstvenik treba dio svoje zarade vratiti svojoj sredini, posebno sportašima i mladim ljudima koji se tek razvijaju i ne kažemo uzalud da je u zdravom tijelu zdrav duh. Naša je odgovornost da damo svoj doprinos da ova naša zajednica bude bolja i ako samo mali dio napravimo, već je uspjeh- rekao je Ergović.

Jedan od nagrađenih je i Fahrudin Melić koji se zahvalio na nagradi i rekao kako mu je lijepo raditi i živjeti u Našicama.

– Mogu samo reći da mi je jako lijepo u Našicama. Došao sam u jednu pitomu sredinu i nije mi se bilo teško priviknuti i prilagoditi. Protekla sezona je bila vrlo uspješna i napravili smo rezultat vrijedan spomena. Mi stariji koji dolazimo u klub imamo zadaću naučiti mlade i pomoći im u svakom segmentu da budu što bolji i baš mi je zadovoljstvo i uživam u svakom trenutku s njima- rekao je Melić.

Lucija Kuzminski je primila nagradu za najbolju sportašicu, zahvalila se na nagradi i rekla kako je protekla godina bila naporna, ali se isplatilo.

– Puno smo trenirali, treniramo četiri puta tjedno, a vikendom imamo utakmice najčešće svaki vikend, nekada i nedjeljom. Najveći uspjeh nam je što smo izborile 3. mjesto na juniorskom prvenstvu i, iako nismo uspjele osvojiti državno prvenstvo, ovo je odličan uspjeh. On se nastavlja na uspjeh iz 2021. i samo je potvrda dobrog rada. Mladima bi samo poručila da se bore i trude, biti će naporno i teško, ali rezultati će doći. Ova nagrada je meni samo potvrda da je moj rad i trud prepoznat i da su se svi napori isplatili- iskreno je rekla Lucija Kuzminski.

Dubravko Ižaković se zahvalio na pozivu na svečanost i čestitao nagrađenim sportašima.

– Čestitam vam na ostvarenim rezultatima, a najviše vam čestitam na činjenici da se velik broj građana grada Našica bavi sportom. Posebno zahvaljujem Gradu Našice, gospodarstvenicima, od kojih se ističe Nexe d.d. koji potiču mlade da se bave sportom i da ste prisutni na regionalnoj, državnoj, međunarodnoj razini. Mislim da je rukometni klub Nexe jedini klub koji je najviše plasiran od svih sportova. To je ponos grada Našica, Osječko-badanjske županije i to nam je velika prilika da promoviramo sport i sve što vi radite, a takoder ćemo i nadalje surađivati- rekao je Ižaković.

Josip Ergović je u ime RK Nexe čestitao svim nagrađenim sportašima.

– Potrebno je puno odricanja i slobodnog vremena za bavljenje sportom, ali rezultati na kraju opet dođu i donose nešto posebno pa se rad i trud isplati. Isto tako čestitam svim sportskim djelatnicima na uloženom trudu jer i sam znam koliko je potrebno za dobre rezultate i pozivam Vas sve u ponedjeljak u 12 sati u našu dvoranu gdje ćemo potpisati ugovor s jednim pojačanjem za naš klub. Planiramo napraviti jednu posebnu priču i voljeli bi to podijeliti s našom publikom- rekao je Ergović.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content