U proteklih pet godina VPŽ za subvencije kamata na stambene kredite i plaćanje najamnina liječnicima izdvojila 358.351 euro

U proteklih pet godina Virovitičko-podravska županija je za dvije mjere, subvenciju kamata na stambene kredite i plaćanje subvencije najamnina doktorima medicine, magistrima farmacije i inženjerima biokemije – magistrima medicinske biokemije zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, izdvojila gotovo 2.700.000 kuna ili 358.351 euro. Ove mjere pokrenute su na inicijativu župana Igora Androvića.

– Uz sve ono drugo što smo ulagali, ulažemo, a nastavit ćemo i nadalje ulagati u budućnosti u zdravstvo. Mi kao Županija, ali i sve naše zdravstvene institucije, doprinosimo ostanku liječnika na području Virovitičko-podravske županije. Time garantiramo kvalitetniju i bolju zdravstvenu skrb ljudima koji žive na prostoru kako naše, tako i stanovnicima s područja susjednih županija. Virovitičko-podravska županija je u zadnjih nekoliko godina uložila značajna sredstva u bolje uvjete za zdravstvo, a time bolju brigu i skrb stanovnika ovih prostora, no sva ta oprema, obnovljene zgrade, njihova energetske obnova, novi vozni park, neće imati smisla, ako nemamo liječnike koji će ostati raditi i živjeti na području Virovitičko-podravske županije, a mi kroz ove mjere doprinosimo upravo tome – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content