U Šipovcu otvoreno obnovljeno dječje igralište koje je plod zajedničke suradnje Udruge “Uvijek tu”, NK Šipovac i Grada Našica

Danas (petak) je otvoreno obnovljeno dječje igralište u naselju Šipovac. Prva faza ovog projekta je obnova igrališta, dok je sljedeća postavljanje vježbališta na otvorenom kako bi se građane potaknulo na druženje, ali i život u zdravom, sportskom duhu.

Zajednički je to projekt Udruge “Uvijek tu”, NK Šipovac i Grada Našica. Gradonačelnik Krešimir Kašuba i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković posjetili su ovu vrijednu investiciju namijenjenu djeci, dopredsjednik Udruge “Uvijek tu” Dražen Horvatek i predsjednik NK Šipovac Darije Knežić izjavili su kako je ovo tek prva faza, a u idućoj se priprema postavljanje vježbališta na otvorenom.

IMG 3123 1536x1024 Custom

– Ukupna vrijednost ovog projekta je 80.000 kuna za koji je dio sredstava prikupljen još lani na 5. memorijalu “Krešo Ivić – jedan od nas”. Udruga i klub kontinuirano rade na zajedničkim humanitarnim akcijama, a do ove ideje došlo je iz čiste potrebe budući da naselje ima puno djece i mladih obitelji pa je ovo bio logičan slijed događaja. Posebno se zahvaljujemo Gradu i gradonačelniku Kašubi na suradnji i podršci- rekli su dopredsjednik Horvatek i predsjednik Knežić.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba iskazao je zadovoljstvo povećanim brojem obitelji, a samim time i djece u ovom jedinstvenom prigradskom naselju.

IMG 3118 1536x1024 Custom

– Ovdje na 350 stanovnika imamo 70-ak djece što dovoljno govori o natalitetu. Vidljiva je sinergija više udruga i njihov uspjeh u raznim događanjima. Ovom prilikom zahvaljujem se predsjedniku Udruge “Uvijek tu” Vjekoslavu Mahovliću, dopredsjedniku Draženu Horvatek i predsjedniku NK Šipovac na njihovom doprinosu i angažmanu za bolji život mještana. Trenutno je u tijeku projektiranje, a kasnije i izgradnja svlačionica za NK Šipovac čime se i dalje nastavlja kontinuirano ulaganje u ovo mjesto. Do sada je u suradnji s Osječko-baranjskom županijom uloženo 17.000 kuna u kosilice, a Grad će i dalje nastaviti sa ulaganjem kako u dograđivanje igrališta tako i u druge projekte-rekao je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, eš, foto: Grad Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content