U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača održana radionica izrade sapuna i prirodne kozmetike

Danas (četvrtak) je u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača održana radionica izrade sapuna i prirodne kozmetike u organizaciji Čuvarica kulturne baštine iz Kladara. Na radionici su sudjelovali učenici od 1. do 3. razreda smjera agroturistički tehničar zajedno s profesoricom Ivanom Kralj.

-Mi u udruzi smo posebno ponosni na ovakve projekte jer vidimo da je zainteresiranost velika i da su mladi spremni učiti, a i primijeniti znanje naučeno na ovakvim radionicama. Kako projekt napreduje, tako se i interes za radionicama povećava, tako da ćemo napraviti i više radionica nego je propisano u projektu. Izuzetno nam je drago surađivati sa Srednjom školom Stjepana Sulimanca, a posebno s profesoricom Ivanom Kralj koja svaki put uloži cijelu sebe kako bi svi akteri bili zadovoljni, a na dobrobit učenika – rekla je tajnica udruge Elvira Kodžaga.

Foto-3
Foto: E. Kodžaga

Voditeljica radionice Mihaela Osman upoznala je učenike s poduzetničkim aktivnostima u području izrade prirodne kozmetike, predstavila je vlastiti OPG i svoje proizvode, te demonstrirala cijeli postupak izrade sapuna s eteričnim uljima lavande u koji su se aktivno uključili i učenici.

– Radionica je zanimljiva posebno nama agroturističkim tehničarima jer će nam biti izuzetno korisna ukoliko se budemo bavili proizvodnjom ljekovitog bilja i da znamo kako ga možemo iskoristiti za proizvodnju nekih proizvoda kao što su ovi koje smo danas izrađivali – rekla je učenica Lana Petrić, a s njom se slaže i kolegica Iva.

Foto-5
Foto: E. Kodžaga

– Radionica mi je bila jako zanimljiva jer smo naučili kako se izrađuje prirodna kozmetika, kako izračunati troškove i gdje se mogu prodati proizvodi na praktičnim primjerima koji će nam koristiti u budućnosti – kaže Iva Kolarić.

Radionica je provedena u sklopu projekta “Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici” kojeg provode Čuvarice kulturne baštine u suradnji s Udrugom žena “Guščarice” Grabrovnica i Općinom Pitomača.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content