U Virovitici održana početna konferencija projekta „Program zapošljavanja žena za pomoć slijepim i slabovidnim osobama – faza III“

Danas (petak) je u prostorijama Organizacije slijepih Virovitičko podravske županije održana početna konferencija projekta pod nazivom „Program zapošljavanja žena za pomoć slijepim i slabovidnim osobama – faza III“. Navedeni projekt prijavljen je i odobren u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Između ostalih, na početnoj konferenciji prisustvovali su i predstavnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Virovitica te Hrvoje Belobrk, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica.

Nositelj projekta je Organizacija slijepih Virovitičko-podravske županije, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica, Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Virovitica i Područni ured Slatina.

– Zadovoljni smo i sretni što je započela treća faza provedbe ovoga projekta i što možemo našim krajnjim korisnicima, odnosno našim članovima pružiti pomoć jer njima je uistinu potrebna pomoć u kući, pomoć odlaska u trgovinu, kod liječnika i slično. Njima to stvarno jako puno znači, a ujedno više nisu toliko socijalno isključeni iz društva. Vjerujemo kako ćemo ovakav projekt nastaviti provoditi i nakon završetka ovoga jer je to nešto što je stvarno potrebno – rekla je Valentina Markovinović, voditeljica projekta te predsjednica Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije.

U okviru projekta zaposleno je 9 žena s područja Virovitičko-podravske županije koje će šest mjeseci pružati pomoć i podršku krajnjim korisnicima pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Jedna od žena koja je zaposlena kroz projekt je Tanja Durmić iz Orahovice.

– Prvi puta sudjelujem u ovom projektu Organizacije slijepih. Budući da sam i sama 50-postotni invalid ovaj posao mi sasvim odgovara, a i pet godina sam radila sa starijim i nemoćnim osobama. Ovaj posao stvarno radim sa srcem i dušom i svoje korisnike obožavam. To su jedni predivni ljudi koji jedva dočekaju da dođem, da popijemo kavu skupa i porazgovaramo jer njima najviše fali jedna čašica toplog razgovora i stvarno sam prezadovoljna – rekla je Tanja Durmić koja će se brinuti o šest korisnika s područja grada Orahovice.

Novozaposlene žene pružit će pomoć i podršku za minimalno 54 krajnjih korisnika. Provedbom ovog projekta potaknuti će se socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života svih korisnika.

Vrijednost projekta je 59.039,22 eura, a u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sveukupno trajanje projekta je osam mjeseci.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content