U Zadru održana sjednica nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija uz predsjedanje Marija Klementa

Sjednica Nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija održana je danas (utorak) u prostorima Zadarske županije. Nadzorni odbor čine predsjednik Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije.

Članovima Nadzornog odbora dostavljen je Godišnji financijski izvještaj za 2022. godinu. Nakon provedene rasprave utvrđeno je kako je isti sastavljen u skladu s računovodstvenim sustavom za neprofitne organizacije te dostavljen Financijskoj agenciji u zakonskom roku.

Osim Godišnjeg financijskog izvješća, s Pozivom za 11. sjednicu Nadzornog odbora, članovima je dostavljeno Izvješće o radu Hrvatske zajednice županija za 2022. godinu iz kojeg je vidljivo da su provedene sve aktivnosti predviđene Planom rada za 2022. godinu usvojenog na redovitoj godišnjoj Skupštini Hrvatske zajednice županija.

Budući da je na svim sjednicama Izvršnog odbora i Skupštine Hrvatske zajednice županija osiguran kvorum, Nadzorni odbor utvrdio je da su sve odluke donesene u skladu sa Statutom, Poslovnikom Izvršnog odbora i Poslovnikom Skupštine Hrvatske zajednice županija.

Hrvatska zajednica županija u 2023. godini nastavlja s uobičajenim projektima i aktivnostima na istima (Volim svoju županiju, Žuta točka, Otvoreni proračun, projekti kojima je cilj poticati unaprjeđenje obrazovanja i školstva, “Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce”, Start–up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja).

Nastavlja se i međunarodna suradnja s Odborom regija, Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe i Vijećem europskih općina i regija (CEMR) kroz izabrane predstavnike iz redova županija. Uz to, za rujan se planira i održavanje 9. Foruma poljskih i hrvatskih regija te u travnju svečano obilježavanje 20 godina postojanja Hrvatske zajednice županija.

(www.hrvzz.hr)

Image1 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content