Virovitička Udruga invalida rada i ostalih OSI kroz projekt „Starim i nemoćnim osobama važna je naša podrška“ organizirala dva predavanja

Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica danas (četvrtak) je organizirala dva predavanja u sklopu programa „Starim i nemoćnim osobama je važna naša podrška“.

– Mislim da smo bili vrlo uspješni u provedbi ovog programa s obzirom na sredstva. Novi projekt nam sada nije prošao, ali se nadamo novom raspisivanju natječaja na koji ćemo ponovo prijaviti projekt jer je stvarno velika potreba za pomoć našim starim sugrađanima – rekla je predsjednica Udruge invalida rada Marija Kelečić.

20230316 130208

Prvo predavanje je bilo na temu „Prava invalida rada u Europskoj Uniji“, a predavač je bio dipl. uir Leko Sokolaj, pravni stručnjak iz Hrvatskog saveza udruga invalida rada. Invalidi rada, kao i ostale osobe s invaliditetom u Hrvatskoj bi trebale imati sva ona prava i sve mogućnosti  koje vidimo u drugim zemljama članicama Europske unije, ali je evidentno kako to nije tako u praksi.

Drugo predavanje je održala prof. PhDr. psiholog i psihoterapeut Jasna Per Kožnjak. Cilj predavanja je bio motivirati osobe starije životne dobi da unaprijede vlastito mentalno zdravlje i povećaju psihološku dobrobit.

Program “Starim i nemoćnim osobama je važna naša podrška” je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Provedba programa je započela 1. lipnja 2020. godine , a trajati će do 1. lipnja 2023. godine. Program u cijelosti financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Slika1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content