Zabavnim programom u središtu Orahovice i puštanjem svjetlećih lampiona najavili 55. Orahovačko proljeće

U organizaciji Reda vitezova Ružice grada, te u suradnji s Gradom Orahovica i Osnovnom školom Ivane Brlić – Mažuranić, na središnjem gradskom trgu danas (ponedjeljak) je održan zabavni program pod nazivom “Pozdrav proljeću”.

Riječ je o sadržaju koji pjesmom, plesom i dječjim osmijehom najavljuje najveću orahovačku manifestaciju – Orahovačko proljeće, koje će ove godine u lipnju biti održano po jubilarni 55. put.

Sve je počelo prikazom starih slavonskih dječjih igara u izvedbi dječje folklorne skupine KUD-a Čačinci.

-Prije svega hvala organizatorima što su nas pozvali. Pokušali smo pokazati koje su to igre bile nezaobilazne u našem djetinjstvu i kako su se djeca igrala sa svojim djedovima i bakama koji su im smišljali igre. Želja nam je probuditi taj osjećaj igre kod djece te im ukazati na svu vrijednost kulturne baštine koju zajedno moramo čuvati – rekla je voditeljica ove skupine, predsjednica KUD-a Čačinci Emina Mužar.

Pozdrav-Proljecu-3

U nastavku su Orahovčani na djelu mogli vidjeti plesačice koje su u top 10 najboljih u Hrvatskoj među plesnim skupinama osnovnih škola, a one su Dance Stars iz Osnovne škole Ivane – Brlić Mažuranić koje su izvele upravo koreografiju kojom su oduševile na državnom natjecanju.

Nakon plesa, nazočnima se obratio predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić -Crni.

-Hvala od srca svoj djeci i svim našim sugrađanima koji su nam se pridružili da, na ovako lijep način, najavimo našu najveću manifestaciju. Hvala djeci iz Čačinaca, ovim našim fenomenalnim plesačicama i mojim vitezovima koji su uložili velik trud u pripremi. Nije lako govoriti o Orahovačkom proljeću, svatko tko je prošao kroz njega, bio dio bilo kojeg sadržaja, on ga nosi u sebi i zato smo i ove godine odlučili ga najaviti na ovako lijep način, uz djecu i osmijehe. Hvala od srca svima, a mi ćemo do lipnja i početka manifestacije nastaviti s organizacijom ovakvih i sličnih događanja, sve u cilju najave Orahovačkog proljeća – rekao je Grgić.

Pozdrav-Proljecu-5

Grad Orahovica jedan je od suorganizatora ovog događaja, pa je nazočne pozdravio gradonačelnik Saša Rister naglasivši kako mu je želja da ova manifestacija postane velika tradicija.

-Prelijepo je ovo zamišljeno i hvala Redu vitezova Ružice grada na ideji i trudu koji su uložili. Želja mi je da ovo postane tradicionalno, da ovaj događaj bude još jači, brojniji i sadržajniji te da zajedno na njemu svake godine najavimo naše Orahovačko proljeće – rekao je Rister kojem je potom kneginja Ružica uručila simboličan poklon – sadnicu ruže kao simbol povijesti grada.

Pozdrav-Proljecu-7

-Ruža će zauzeti posebno mjesto u gradu i ovo je jedan lijep čin koji mora prerasti u tradiciju jer cvijeće je simbol Orahovačkog proljeća, a ruža kao takav veliki simbol Ružice grada i naše povijesti – dodao je Rister.

Na kraju, svi nazočni, uz vitezove, upalili su i u zrak pustili 55 svjetlećih lanterni kao najljepšu najavu prepoznatljive orahovačke manifestacije.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content