Željko Poljak novi trener Ženskog rukometnog kluba Pitomača: Ekipu preuzeo uoči županijskog derbija u Virovitici

Ove sezone rukometašice Pitomače u 2. hrvatskoj ligi Sjever nisu imale rezultate na razini proteklih sezona. Trenutno se nalaze na šestom mjestu na tablici sa sedam pobjeda, jednim remijem i devet poraza te 15 osvojenih bodova. U nekoliko navrata gubile su od ekipa koje su objektivno slabije.

-Željeli smo malo “protresti” ekipu. Prijelazni rok je prošao te nismo mogli pojačati igrački kadar i zato je jedino rješenje bila promjena na klupi. Sporazumno smo se rastali s dosadašnjom trenericom Sanjom Šandrovčan, a vođenje naše seniorske ekipe preuzeo je iskusni virovitički trener Željko Poljak – objasnili su nam iz pitomačkog rukometnog kluba.

Iza Željka Poljaka je bogata igračka i trenerska karijera. Najveće uspjehe postigao je u dresu Viro Virovitice i zagrebačkog Medveščaka, u čijem je dresu igrao prvu ligu tadašnje države, a bio je i seniorski reprezentativac Jugoslavije.

U trenerskoj karijeri vodio je Viro Viroviticu, 1234 Viroviticu, Pitomaču, Orahovicu i Barcs. Najveće uspjehe postigao je vodeći mlade uzraste virovitičkih rukometnih klubova osvojivši medalje s posljednjim trofejnim generacijama: 1998. godištem u Viro Virovitici i 2000. godištem u 1234 Virovitici.

Trenersku premijeru u povratku na klupu Pitomače Poljak će imati u županijskom derbiju s 1234 Viroviticom u subotu, 25. ožujka u 19:30 sati u sportskoj dvorani Tehničke škole.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content