Željko Žibreg i dalje na čelu Udruge orača VPŽ, dopredsjednik ostaje Siniša Hrgović

Jučer (petak) je u Sopju svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala Udruga orača Virovitičko-podravske županije na kojoj je, nakon izbora radnih tijela skupštine, izvješće o radu i financijsko izvješće za protekli period, kao i plan rada i financijski plan za 2023. godinu podnio Siniša Hrgović, koji je i predsjedao skupštinom.

Budući da je ova skupština bila i izbornog karaktera, izabrana su i izvršna tijela skupštine koja su više-manje ostala ista. Jedina promjena bila je pri izboru Izvršnog odbora Udruge gdje je član istog Ljubomir Duvnjak, nakon što je podnio izvješće Verifikacijske komisije te ustvrdio nazočnost više od 40 članova udruge, odstupio s ove dužnosti, a u zahvalu za sav trud i rad predsjednik udruge Željko Žibreg uručio mu je prigodan poklon.

U narednom mandatu od četiri godine u Izvršni odbor udruge su izabrani: za predsjednika Željko Žibreg, dopredsjednik je Siniša Hrgović, tajnik Ivan Ključec, a članovi Ana Marija Čajkulić, Mladen Kaselj, Ivan Kaladić, Zlatko Katančić, Željko Ferenc i Antun Damjan.

IMG_0315

Članovi Nadzornog odbora ostaju isti, to su Mirko Rončević, Berislav Androš i Hrvoje Miler. Osobe ovlaštene za zastupanje udruge su predsjednik, dopredsjednik i tajnik udruge, a likvidator predsjednik Željko Žibreg.

Članovi udruge sve su odluke donijeli jednoglasno, kao i onu o visini članarine za koju su se složili da će iznositi 20 eura.

Plan rada za ovu godinu obuhvaća pripremu i organizaciju 17. županijskog natjecanja orača kojem će u srpnju domaćin biti općina Crnac, a potom i pripremu i organizaciju za državno natjecanje koje će se ove godine održati u Istarskoj županiji. U nadi izvrsnih rezultata na spomenutim natjecanjima udruga će ozbiljno pristupiti i pripremama za Svjetsko natjecanje orača u Latviji od 13. do 15. listopada. Isto tako, oračima Virovitičko-podravske županije je u planu i organizacija stručnog putovanja u jesen kao i edukacija orača i suda.

IMG_0321

Na kraju svog izlaganja, Hrgović se u ime svih članova od srca zahvalio brojnim sponzorima i pokroviteljima, među kojima je najveći Virovitičko-podravska županija, a potom je predsjednik Nadzornog odbora Mirko Rončević podnio izvješće istoga.

Uslijedila je riječ gostiju gdje su pohvale na dosadašnjem radu članovima Udruge orača Virovitičko-podravske županije, kao i daljnju potporu izrazili načelnik općine Crnac Mato Damjan i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojana Mijoka.

(www.icv.hr, mf, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content