„Agribusiness Day“ na Ekonomskom fakultetu u Osijeku: Ljudski resursi posebno važni za uspješnu realizaciju i projekata i ukupnog razvoja

U organizaciji Poslovnog kluba Privredne banke Zagreb d.d. i Ekonomskog fakulteta u Osijeku je danas (srijeda) u prostorijama toga fakulteta održana konferencija „Agribusiness Day“.

Kako je na početku konferencijom rečeno, cilj je potaknuti i raspraviti bitne teme za razvoj hrvatske poljoprivrede, njezinu ekonomsku ulogu u razvoju gospodarstva, kao i prehrambenog sektora, a s obzirom da je riječ i o vitalnim sektorima u istočnoj Hrvatskoj, nužno je posebno predstaviti mogućnosti budućeg razvoja i financiranja.

Upravo u tu svrhu, kroz predavanja i okrugli stol u komu su sudjelovali relevantni predstavnici sektora, tvrtki i ustanova, nastojalo se predstaviti strateške prednosti sektora, zeleno financiranje i D-loan, Europsku uniju i nacionalne programe podrške kao i postojeće i potencijalne izazove budućeg razvoja.

Sudionicima Konferencije uvodno su se obratili dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković, predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić, članica Uprave PBZ-a Vedrana Jelušić Kašić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.

IMG 6191
Foto: OBŽ

-Poljoprivreda je jedna od najznačajnijih gospodarskih grana u Osječko-baranjskoj županiji, koja daje brojne potpore poljoprivrednicima i svima koji žele stvarati dodatne gospodarske aktivnosti i otvarati nova radna mjesta, a svako novo radno mjesto je bitno za razvoj županije i gradova. Naglasio bih i poduzetničku stranu, koja je također popraćena kreditnim linijama kojima Županija sufinancira korisnike po različitim programima – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, čestitao organizatorima konferencije te naglasio kako su ljudski resursi posebno važni za uspješnu realizaciju i projekata i ukupnog razvoja.

Predavanje na temu Strateške prednosti i izazovi hrvatske poljoprivrede i prehrambenog sektora održala je Zvjezdana Blažić, stručnjakinja za prehrambenu industriju i poljoprivredu.

Direktor Poslovnog centra PBZ-a Dario Klarić govorio je na temu „Zeleno financiranje i D-loan“, dok je predsjednica Uprave Apsolon EU Advisorv Nataša Ćurić Martinčević održala predavanje pod naslovom “EU i nacionalni programi podrške za razvoj poslovanja u prehrambenoj industriji i poljoprivredi“.

Potom je održan i okrugli stol na temu budućnosti hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije na komu su sudjelovali predstavnici kompanija Podravka, Žito, Agri Invest Grupa, Belje plus, Agrodox te Fakulteta agrobiotehničkih znanosti i PBZ-a.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content