Doznajte rezultate 12. Međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa održanog u Našicama

U subotu, 1. travnja u Osnovnoj školi Dore Pejačević u Našicama, održano je 12. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo devet ekipa u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i sedam ekipa u kategoriji mladih (srednje škole) iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, organizirali su Hrvatski Crveni križ, Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Našice kao domaćin.

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozljede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja. Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu. Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatelji stekli kroz pripremu i koje će nositi sa sobom tijekom cijeloga života.

-Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe. Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca i ovom im prilikom čestitamo na uloženom trudu i njihovom humanom opredjeljenju – istaknuo je tom prigodom Goran Latković, ravnatelj Društva Crvenog križa OBŽ.

DCK 2

Natjecanje je otvorio Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije. Nakon tri sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.

KATEGORIJA PODMLATKA:

1. mjesto – Osnovna škola Antuna Mihanovića, GDCK Osijek (109,87 bodova)

2. mjesto – Osnovna škola Bilje, ODCK Darda (99,87 bodova)

3. mjesto – Osnovna škola August Harambašić, GDCK Donji Miholjac (96,73 boda)

KATEGORIJA MLADIH:

1. mjesto – Medicinska škola Osijek, GDCK Osijek (101,43 boda)

2. mjesto – Srednja škola Valpovo, GDCK Valpovo (93,27 bodova)

3. mjesto – Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica, GDCK Orahovica (91,7 bodova)

DCK 3

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljat će svoje škole, GDCK Osijek i DCK Osječko-baranjske županije na državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 13. svibnja u Zagrebu.

(DCK OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content