Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, u pratnji suradnika, obišao radove u Vukojevcima i Markovcu Našičkom

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba danas (utorak) je s pročelnicom Upravnog odbora za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalenom Vidaković-Gelenčir i predstavnikom NARA-e Matijom Brkić, obišao radove u prigradskim naseljima Vukojevci i Markovac Našički.

Ovi radovi su dugo očekivani i znatno poboljšavaju sigurnost u prometu, naročito pješaka. 

– Obišli smo vrlo važne investicije u prigradskim naseljima Vukojevci i Markovac Našički u kojima je, uz sufinanciranje Ministarstva unutarnjih poslova, Grad Našice također uložio znatna financijska sredstva. U Vukojevcima je pri kraju izgradnja mosta, odnosno radovi na njemu idu prema svom kraju. Time će se povećati sigurnost u prometu, a samim time i kvaliteta života stanovnika mjesta. Vrijednost projekta je 54.681,80 eura, a sufinanciranje iznosi 22.082,35 eura. Za Mjesni dom smo osigurali sredstva u iznosu od 16.425,00 eura, a ista će biti utrošena u u dogradnju i rekonstrukciju postojećeg- rekao je Kašuba i dodao.

– U Markovcu Našičkom su uz brojne druge investicije koje se provode trenutno među bitnijima pješački prijelazi preko pruge. Ovaj prijelaz povezuje Osječku ulicu u Markovcu i Ulicu J. J. Strossmayera u Našicama. Vrijednost ovih radova je 29.950,00 eura, također sufinancirana od strane Ministarstva unutarnjih poslova kroz projekt sanacije opasnih cesta u iznosu od 12.971,87 eura. S ciljem podizanja sigurnosti sudionika u prometu, a posebno pješaka, biti će riješeni pješački prijelaz preko pruge između Radničke i Kolodvorske ulice u Markovcu, a njihova procijenjena vrijednost je 50.000,00 eura. U Strapačevoj ulici ide javna rasvjeta, druga etapa, te ostatak ulice za koje je predviđen iznos od 122.768,60 eura, kao i za adaptaciju doma DVD-a u Markovcu u iznosu od 26.550,00 eura. Kako nam je vatrogastvo jako važno, a DVD Markovac ove godine obilježava 100 godina postojanja, jako nam je drago da možemo sudjelovati u adaptaciji doma i obilježavanju proslave- dodao je Kašuba.

Dražen Ganzberger, predsjednik MO Vukojevci rekao je kako je ovaj most, odnosno izgradnja pješačke staze, dugo očekivana. 

– Konačno je dovršena izgradnja ovog pješačkog mosta. Ovom prilikom zahvaljujem Gradu Našicama i Ministarstvu unutarnjih poslova koji su prepoznali ovaj problem. Poznato je kako je ovo opasan prolaz, budući da djeca svakodnevno ovdje prolaze na putu do škole. Ovo je još jedan dokaz da Grad ulaže kako u gradska, tako i u prigradska naselja- rekao je Ganzberger.

Karlo Kanis, predsjednik MO Markovac Našički rekao je kako Markovac ima dva pružna prijelaza koja ga spajaju s gradom, a koja dosad nisu bila uređena.

– Ovim zahvatom mještani će dobiti dugo očekivanu sigurnost u prometu, kako za pješake tako i za vozače, te se zahvaljujemo Gradu Našicama i Ministarstvu unutarnjih poslova na financiranju ovog projekta- rekao je Kanis.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content