Izgradnjom oborinske odvodnje u Josipovcu riješen dugogodišnji problem s poplavama: Za svake jače kiše naselje je “plivalo”, bilo je po pola metra vode

Prva faza rekonstrukcije sustava oborinske odvodnje je zavšena u osječkom prigradskom naselju Josipovac, na slivnom području Župe sv. Luke, a čime je konačno riješen problem poplava na tom području.

– Ulice su strašno plivale, nije se moglo normalno hodati poslije kiša, bilo je vode po 10 centimetara. Sada je to urbanije, ljepše i komotnije – rekao je stanovnik Josipovca Ivo Bekavac.

Riječ je o radovima koji su započeli u studenom prošle godine, a izgrađeno je oko 700 metara sustava za odvodnju. Sanirani su i svi kolni ulazi, kao i zelene površine koje su bile na trasi kanala.

Završene radove u četvrtak je obišao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić poručivši kako se u Josipovcu provode velika ulaganja.

– Ulaganja su za čak 42 posto veća u odnosu na vrijeme prije nego što sam postao gradonačelnik. Ovom rekonstrukcijom riješen je dugogodišnji problem mještana Josipovca na području Župe sv. Luke. Kuće više neće plivati kod većih kiša. Investicija je vrijedna 435.000 eura, a podijeljena je u dvije faze, danas je završena prva faza – rekao je osječki gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je istovremeno s rekonstrukcijom oborinske odvodnje završena i sanacija kolnika u Dalmatinskoj ulici u dužini od 250 metara, vrijedna 30.000 eura.

– Tu ne stajemo. U tijeku su radovi i u Ribarskoj ulici te u Kolodvorskoj ulici, vrijedni približno 100.000 eura. Podsjećam da smo nedavno riješili i veliki problem koji je desetljećima mučio stanovnike Josipovca, a to je pružni prijelaz kod NK Radnik. Vrijednost te investicije bila je 200.000 eura. Također smo prošle godine riješili i kolnike u ulicama Braće Radiće i Matije Gupca, sanirali smo i nogostup u Bizovačkoj ulici. Uistinu velike investicije radimo na području Josipovca – dodao je gradonačelnik te zahvalio MO Josipovac i tamošnjim vijećnicima na inicijativama.

IMG 6276
Foto: Grad Osijek

Jakov Mihaljević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac, zahvalio je gradonačelniku Radiću na velikim projektima u Josipovcu, te na trima obnovljenim ulicama u dvije godine, dok je obnova četvrte u tijeku.

Igor Pandžič, direktor Unikoma, pojasnio je kako su radovi u Dalmatinskoj ulici izvedeni u dužini od 250 metara te da je skinut stari dotrajali sloj asfalta, a kolnik presvučen novim slojem.

Željko Kovačević, gradski vijećnik, zahvalio je na senzibilnosti za probleme Josipovca, ističući kako se u ovom mjesnom odboru kontinuirano provode investicije.

– Idemo prema tome da zadovoljimo komunalni minimum, a tu govorimo o oborinskoj odvodnji, o nerazvrstanoj cesti, nogostupu, rasvjeti i drugim stvarima koje čine svakodnevni život. Za svake jače kiše ovo naselje doslovno je plivalo, bilo je po pola metra vode. Oborinska odvodnja već je sada, nakon prve faze, u funkciji te će se benefiti odmah osjetiti, dok će nakon druge faze problem biti u cijelosti riješen – kazao je Kovačević.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content