Održan završni koordinacijski sastanak partnera za organizaciju manifestacije 16. “Dravsko proljeće”

U naselju Dravasztara u Republici Mađarskoj ovaj tjedan je održan završni koordinacijski sastanak partnera u vezi organizacije manifestacije 16. “Dravsko proljeće”, koja se 14. i 15. travnja ove godine održava u Sopju. I ove godine sve posjetitelje i sudionike očekuje bogat kulturno, umjetnički, sportski i gastro sadržaj.

Sastanku su prisustvovali načelnik općine Dravasztara Balasz Matoricz, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, te djelatnica samouprave općine Martinci Krisztina Greges Pandur.

– Dogovoreni su svi detalji, te ove godine očekujemo dolazak čak 9 kulturno-umjetničkih društava. Prvoga dana se od 15 sati održava malonogometni turnir sa četiri tradicionalne ekipe, iz Starina, Martinaca, selekcija općine Sopje i Standarda Nove Šarovke. Nakon toga u 18 sati počinje tradicionalna manifestacija Bošporijada za koju već ima prijavljen veliki broj ekipa s mađarske strane, koje će uz domaće i okolne ekipe zasigurno brojiti rekordan broj na ovoj manifestaciji. Drugi dan je tradicionalno određen za kulturno-umjetnički sadržaj na kojem će nastupiti društva iz Starina, Martinaca, Barča, Josipova, Čačinaca, Nove Bukovica, Čađavice, Mikleuša i domaćina iz Sopja. I ove godine će se održati izbor najljepšeg narodnog “ruha” koje će s ponosom prezentirati djevojke iz pojedinih društava, a tko će biti nasljednica Mateje Lukačić ostaje nam za vidjeti. Za zabavni program ove godine zadužena je popularna grupa “Vigor”. Predstavnici Starina i Martinaca su naglasili da će njihove ekipe aktivno sudjelovati na ovogodišnjem ”Dravskom proljeću” sa ekipama u svim aktivnostima koje su dogovorene na ovom sastanku, te i oni ovim putem pozivaju sve svoje mještane i one iz okolice na ovu tradicionalnu manifestaciju koja gaji prijateljstvo, suradnju i napredak odnosa Hrvata s dvije strane rijeke Drave – ispričao nam je načelnik Androš po povratku sa sastanka.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content